Суспільство

Чернігівцям дозволили відвідувати Ялівщину

Через ведення активних бойових дій на території області довгий час відвідування Ялівщини було під забороною, щоб не наражати життя громадян на небезпеку. Працівники ДСНС у Чернігівській області провели роботи з виявлення вибухонебезпечних предметів на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина». Тож парк поступово відновлює свою діяльність.

За можливості проводяться заплановані на 2022 рік природоохоронні, культурно-просвітницькі та наукові роботи у РЛП «Ялівщина». Зокрема, служба охорони парку вела спостереження за птахами, які зимують на території парку.

Працівники закладу займаються виявленням несанкціонованих сміттєзвалищ та аварійних дерев на території парку, з відвідувачами ведуть бесіди про дотримання пожежної безпеки. Також працюють над покращенням стану екологічних стежок та туристичних маршрутів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завтра в Сосниці лунатиме навчальна тривога

Крім того, продовжується розробка проєкту організації території та зонування. Відповідні роботи здійснюватиме АТ «Науково-виробничий комплекс «КУРС», яке стало переможцем у торгах від 16 лютого. Договір на виконання робіт підписано у травні.

У березні – травні на території парку заходи, в тому числі екскурсії, не проводилися.

Звертаємо увагу, що 27 травня спільно з Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської обласної військової адміністрації заплановано проведення прибирання території РЛП «Ялівщина».

Запрошуємо всіх охочих долучитися до толоки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією КЗ «Регіональний ландшафтний парк
«Ялівщина» 
Чернігівської обласної ради

Ще статті по темі

Back to top button