Суспільство

Чернігівцям можуть заборонити носити камуфляж

В Україні хочуть заборонити носити військовий камуфляж. Відповідний законопроект уже зареєстрований у Верховній Раді.

Стосуватиметься цей запит тих, хто не має права на носіння камуфляжу.

— Ми бачимо спроби шахраїв бути схожими на військових, силовиків, які захищають країну. Аферисти переодягаються у військову форму, вішають бойові нагороди, на які не мають жодного права, і використовують усе це для отримання посад або матеріальної допомоги, – зазначив один із авторів законопроекту, народний депутат Андрій Тетерук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові та поліцейські вітатимуться по-новому

Військовослужбовець-контрактник після звільнення в запас може мати таку форму. Мисливці та рибаки більше не дозволяють собі цього.

Для полювання є відповідна форма, яка, до речі, краще маскує мисливця, – повідомив народний депутат.

Українська влада вважає, що шахраїв у камуфляжі побільшало, люди їм вірять.

— Якщо уважно придивитися, наприклад, до мітингувальників у формі, то досвідчені люди можуть легко розпізнати, що вони жодного стосунку до служби не мали, а приїхали «рядженими» мітингувати за гроші. Отаких дійсно треба карати жорстоко, бо ганьблять нас, – зазначив один із бійців, які повернулися з Донбасу.

Як саме вистежуватимуть та перевірятимуть обманщиків – ще не обговорили.

Джерело: Соцпортал

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Чєлайн а де посилання на законопроект?

  2. Идиоты, ну правда, тут покупаешь себе качественные комуфляж: пока на рыбалку, а вдруг война (страна в состоянии войны), не дай бог, так уже есть в чем партизанить)))))))) Если запретят, то как понять комуфляж это или просто модная шмотка, стиль милитари популярен во всем мире, футболки, шорты, даже платья и юбки шьют в американском мультикаме, это что будет все под запретом? ссылка не помешала б…

Back to top button