Суспільство

Платіжки за електрику вже надходять чернігівцям

У міських електромережах з’явився папір і картриджі. Нарешті запрацював абонентський відділ, де можна отримати квитанції. Відновили роботу відділи і у районах області. Більш того, вперше з лютого місяця контролери почали розносити по домівках чернігівців квитанції за спожиту електроенергію.

Люди не повинні лякатися цифр. У квитанціях стоятимуть суми за три місяця, заявили у пресс-службі «Чернігівобленерго». Критична ситуація на підприємстві виникла через конфлікт з фінансовим директором Русланом Стройним, який блокував підписання договорів та платіжних документів. Він лише останніми днями поставив підписи на придбання паперу та картриджів. Грошей на ремонт техніки та придбання бензину досі немає.

А тим часом, борги споживачів перед енергетиками ростуть, як гриби після дощу. Станом на кінець травня вони вже перевищили 120 мільйонів гривень, що загрожує енергетичній стабільності Чернігівщини. Переважно борги накопичує населення. Воно винне електромережам 70 мільйонів гривень. Сума заборгованості стала стрімко зростати після того, як споживачам перестали надсилати квитанції.

Якщо ситуація в обласному центрі покращилася, то у сільській місцевості суттєвих зрушень не відбулося. Там досі для отримання квитанції людям потрібно їхати до райцентру. Для багатьох — це величезна проблема.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Вау! И сколько? 3 месяца и не прошло… Интересно, кто кому настучал по шапке, чтобы дело сдвинулось с мертвой точки? Точно не мэр города. Этот сейчас занимается пиар-компанией Микитася, своего давнего бизес-партнера. Все думы Атрошенко обращены в перспективу следующих пары лет, когда они на пару с Микитасем изуродуют архитектуру нашего прекрасного города своими бетонными коробками!… ((((

Back to top button