Суспільство

Уникати скупчення людей рекомендують людям на Великдень у прикордонних громадах Чернігівщини

Великдень – одне з найбільш очікуваних і улюблених християнських свят. Цього дня родини традиційно ходять до церкви й освячують великодні кошики з різними наїдками та пасками.

Між тим, пандемія ковіду, а потім повномасштабне вторгнення перевернули все з ніг на голову. Бо вороги на свята не зважають, а прагнуть заподіяти якомога більшої шкоди мирним українцям.

Уже відомо, що на період святкових Богослужінь і святкувань жителям Новгород-Сіверської громади рекомендують утриматися від участі в церковних обрядах і масових зборах. Людям рекомендують долучитися до Богослужінь в онлайн-форматі, дбаючи таким чином про свою безпеку та безпеку навколишніх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики прогнозують нічні заморозки на Чернігівщині

Щоправда, на Чернігівщині не лише Новгород-Сіверська громада розташовується поблизу кордону. Зокрема, є прикордонні громади і в Корюківському районі. Тож чи рекомендують жителям району не йти до церкви на Великдень?

«Прямої заборони щодо цього ми з області не отримували і, відповідно, самі не надавали. Але зі старостатами, особливо прикордонними, працювали. Щоправда, у прикордонних населених пунктах, які обстрілюють, людей уже немає, повиїжджали. І відповідно, правити службу туди ніхто не їде.

Із керівниками громад, де більш-менш спокійно, проговорювали ситуацію і також плануємо  сьогодні оприлюднити інформаційне повідомлення, щоб люди уникали масового скупчення. Тобто щоб дотримувалися заходів безпеки», – в коментарі для ЧЕЛАЙН пояснив в.о. начальника Корюківської РВА Сергій Чорний.

За його словами, ситуація з обстрілами не змінилася.

«Немає таких днів, щоб тихо було.

А з жителями проведена робота з техногенної та пожежної безпеки щодо дій під час надзвичайних ситуацій. Це працювала ДСНС», – сказав Чорний.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button