Суспільство

Чи поліпшить медицину програма «Здоров’я чернігівців»

*Актуально

В обласному центрі депутати «Нашого краю» — найбільшої фракції у міськраді – підтримали схвалення комплексної програми «Здоров’я чернігівців». Відповідне рішення схвалено під час чергової сесії міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові «Наш край» забезпечив зарплати вчителям і медпрацівникам

Згідно з документом, програма спрямована на поліпшення демографічної ситуації, збереження і зміцнення здоров’я населення міста, підвищення ефективності медико-санітарної допомоги, поширення стандартів здорового способу життя й забезпечення доступу населення до якісних медичних послуг. Серед важливих заходів програми – придбання медичного обладнання для забезпечення лікувально-діагностичного процесу на сучасному рівні; забезпечення діяльності відокремлених лікарських амбулаторій у віддалених районах міста; створення електронного реєстру; організація та забезпечення оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки; придбання обладнання, комп’ютерів та оргтехніки; оновлення санітарного транспорту.

1

Депутат від «Нашого краю» головний лікар міської дитячої лікарні №2 Ганна Якубова назвала цю програму важливою і необхідною. Але водночас наголосила, що програма позбавлена конкретики і немає уточнень щодо її фінансування.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button