Суспільство

Чи смачна їжа в шкільних їдальнях Чернігівщини: думки людей

Тема шкільного харчування на вустах завжди, особливо на початку нового навчального року. І думки, як завжди, різняться. Одним шкільна їжа смакує, іншим – ні. До того ж, не всі у захваті від нового шкільного меню, розробленого відомим кухарем Євгеном Клопотенком, яке передбачає перехід до більш здорового харчування. Зокрема, днями предметом дискусій у Чернігові став сирий гарбуз в учнівських тарілках.

Тож чи смакує школярам їжа в шкільних їдальнях Чернігівщини?

Олена Терещенко

Донька в сьомому класі. В їдальні купує лише перекус: чай, піцу, якусь булочку. Снідає зранку вдома, також бере перекус із собою. Їжа в шкільній їдальні категорично не подобається, тому й не ходить. Вважаю, що все залежить від кухарів, бо з одних і тих самих продуктів страви можна приготувати по-різному. Більшість дітей із класу теж у їдальні не харчується. А діти-пільговики, які мають право на безплатне харчування, за словами доньки, теж майже нічого не їдять із того, що дають у їдальні.

Марія Шевченко

Про організацію харчування у школах чула і я. І діти, і працівники закладів освіти кажуть, що харчування, як тепер нині модно говорити, «по Клопотенку» – ніяке! Лише переведення коштів! Хоч у більшості випадків кухарі стараються.

На мою думку, варто не забороняти їсти, до прикладу, ковбасу, а контролювати її якість. Врешті, як і решту продуктів. А яка ж користь від меню «по Клопотенку», якщо діти залишаються голодні?!

Михайло Жирохов

Так склалося, що за весь час мої діти так і не познайомилися зі шкільними їдальнями, хоча вчилися в двох різних школах. Це більше в молодших класах у цьому питанні діти і батьки не мають вибору. А для середніх і старших класів це не актуально. А взагалі, чув різне і зробив висновок, що якість дуже залежить від конкретного навчального закладу. Оскільки контроль за цим – це прямий обов’язок директора школи. Якщо директор на своєму місці, то й проблем із їдальнею немає….

Марина Коваленко

Мій син навчається у 20-й школі, в їдальні наразі триває ремонт, тому зараз ходить із ланчбоксом. Але це все тимчасово, скоро в нас буде найкраща в місті їдальня з новітнім обладнанням.

Альона Макаренко

Моя дитина ходить до шкільної їдальні і задоволена їжею, яку там готують. Задоволена дитина – задоволена мама.

Артем Тихонов

Мої діти вже давно за кордоном. А в сільській школі, де я працюю, немає організованого харчування. То діти приносять перекуси з дому.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button