Суспільство

Чи є життя без інтернету – думки чернігівців

Сьогодні світова спільнота відзначає Міжнародний день інтернету. І, хоч це і дивно, та започаткував свято Папа Римський Іван Павло II, який визнав всесвітню Мережу енциклопедією людського знання.

Щороку святкування відбувається 4 квітня – у день смерті святого Ісидора Севільського, якого католицька церква визнала заступником інтернету.

Зважаючи на те, що на календарі сьогодні саме ця дата, вирішили поцікавитися думками чернігівців. А запитували, чи уявляють вони своє життя без інтернету та яку роль у ньому відграє Мережа?

 

Галина Чорна

Галина ЧорнаПрацюю в інтернет-магазині зараз, тому життя без інтернету не уявляю, оскільки одразу залишуся без роботи).

Що стосується повсякденного життя – він теж потрібен: терміново знайти будь-яку інформацію, дітям підготувати реферат легше і швидше, ніж довелося б сидіти в бібліотеці, гортаючи багато книжок…

Тому моя думка така: без інтернету ми вже нікуди, головне – контролювати себе, щоб Павутина не стала для нас життям…

 

Олександр НазаренкоОлександр Назаренко

Я працюю в медійній сфері. А інтернет сьогодні – найпотужніший комунікаційний і медійний ресурс. Тому, хоч як би я, можливо, хотів, але допоки в професії, то не зможу відмовитися від нього. Це все одно, що лікарю перестати використовувати сучасне обладнання і перейти на допотопні інструменти.

На жаль, інтернет як допомагає, так і відбирає багато часу. І часто замінює живе спілкування віртуальним.

 

В’ячеслав Єрмоленко

В’ячеслав ЄрмоленкоБез інтернету – уявляю. Кінець світу для мене не настав би, якби раптом його не було.

Утім, його роль у моєму житті – значна, адже, наприклад, для музичного колективу, в якому я граю, це, напевне, нині мало не єдиний спосіб донести до людей нашу музику. Якби не було інтернету, робити це було б значно важче.

Хоча в часи, коли інтернету не було, все так само розвивалось і працювало. Просто, можливо, трохи повільніше відбувались усі процеси. А комп’ютеризація і глобалізація все пришвидшують у рази.

 

Анатолій Тютюнник

Анатолій Тютюнник

Сучасне життя без інтернету уявити важко, адже його перевага щонайперше в тому, що мережа дає доступ до інформаційних ресурсів. По-перше, це новини (не тільки офіційні стрічки, а й приватні – у соціальних мережах), по-друге, це довідкове джерело (в пошукових системах можна знайти практично всю інформацію, яка тебе цікавить), по-третє, це архіви аудіо, відео, книжкові. По-четверте, соціальні мережі тепер заміняють листування і забезпечують міжособистісне спілкування.

Єдиний недолік: якщо довго сидіти в інтернеті (а він захоплює) – падає зір. Тому не забуваймо про це.

 

Вадим Балінський

Вадим БалінськийБез інтернету  руки опускаються, коли його немає – немає і життя.

Це маленьке віконце у великий світ, причому не тільки той, що на Землі, а й за її межами.

 

 

 

ЗАРАЗ ЦЕ ЧИТАЮТЬ: Поліцейські отримали офіційне свято

Ще статті по темі

Back to top button