Суспільство

Чи забезпечуватимуть правоохоронці Чернігівщини порядок на єврейському новому році в Умані?

Раз на рік українське місто Умань, що на Черкащині, перетворюється на рай для хасидів – євреїв, які тисячами приїжджають зустріти Новий рік Рош Ха-Шан біля могили духовного лідера цадика Нахмана.

Вважається, якщо вчинити саме так, то наступний рік видасться дуже щасливим.

Єврейський Новий рік відзначають упродовж трьох днів. Причому щороку він припадає на різні дати, але зазвичай у вересні чи жовтні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці здивували чернігівського автомобіліста

Єврейський Новий рік у 2018 році, згідно з багатовіковою традицією іудеїв, відбудеться в ніч із 9 по 10 вересня за григоріанським календарем.

Примітно, що для євреїв у 2018 році настане 5779 рік.

Зазвичай правопорядок у місті під час свята забезпечує велика кількість поліцейських. Адже часто хасиди поводяться не найкраще. Паломництво євреїв до Умані – проблема для міста, пов’язана із засміченістю. В Ізраїлі євреям заборонено смітити, і за це вони платять штрафи. Тому, коли хасиди приїжджають до України, вони дозволяють собі залишати сміття на вулицях і в громадських місцях.

Зважаючи на наближення єврейського Нового року, ЧЕline вирішив з’ясувати, чи відправлятимуть правоохоронців Чернігівщини до Умані для забезпечення правопорядку.

За словами речника ГУНП у Чернігівській області Сергія Бриля, чернігівські поліцейські до Умані не поїдуть, бо наразі жодних вказівок із цього приводу не надходило.

Ще статті по темі

Back to top button