Суспільство

Весняне водопілля: райони області, які цьогоріч можуть бути затоплені

Розлив води від Дніпра і Десни цього року буде значно нижчим ніж торік і нижчим за такі самі середньостатистичні показники останніх років. Про це повідомила начальник відділу гідрології Гідрометцентру Тетяна Полевик.

«Так, у Дніпрі вода підніметься до позначок 470 – 530 см, тоді як минулого року піднімалась до 564 см. На Десні – 360 – 400 см, минулого року – 573 см. Строки максимального рівня проходження води по Дніпру будуть 12-22 квітня. По Десні від Новгород-Сіверського до Розльотів – 10-18 квітня, від Розльотів до Чернігова – 18-25 квітня, і від Чернігова до Літок – 25 квітня – 5 травня», – говорить Тетяна Полевик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Села під Черніговом готують до весняного водопілля

Негативних наслідків від води не очікують, проте можливе затоплення окремих низинних місць. Так, може бути порушення транспортного сполучення в районі Новгород-Сіверського та Радулі, Ріпкинський район. Зокрема в Радулі затоплює при позначці 520 см, а очікується 530 см. Але підтоплення малоймовірні.

За словами Тетяни Полевик, весь сніг майже розтанув, а вода від його скупчень на території Смоленської області до нас дійде тоді, коли наші води вже підуть на спад.

Також гідрологи додали, що цей прогноз стосується ситуації, якщо не буде значних опадів наприкінці березня.

Ще статті по темі

Back to top button