Суспільство

Чим на Чернігівщині запам’ятався Сахневич

Учора між Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом і першим заступником голови Чернігівської ОДА Леонідом Сахневичем стався конфлікт, під час якого прем’єр розкритикував чернігівського чиновника та порадив йому написати заяву на звільнення. Наразі ще не відомо, чи дослухається Сахневич до поради.

Як воно буде, покаже час. Натомість зараз пропонуємо пригадати, чим запам’ятався Леонід Сахневич за час свого перебування на високій посаді.

Не секрет, що в громадах Чернігівщини чиновника називають не інакше, як «запеклим ворогом децентралізації». І не дивно. Наприклад, усі пам’ятають «антидецентралізаційну» позицію Сахневича в питанні села Високе Борзнянського району.

Не забули люди і про саботаж створення Олишівської громади. Також усім відома позиція одіозного чиновника – гібридний варіант президентської реформи за схемою «Один район – одна громада».

Також в усіх на вустах скандал довкола землі регіонально-ландшафного парку «Ялівщина». Коли за ініціативи Сахневича з порушенням усіх норм і процедур була розпущена робоча група з громадських активістів, що хотіла провести ревізію земель лісопарку.

З легкої руки одіозного чиновника зі скандалом створювалася Громадська рада при Чернігівській ОДА. Один промовистий факт – членам цього консультативного дорадчого органу перед голосуванням за голову телефонували на мобільні люди Сахневича й агітували голосувати за потрібного кандидата.

Не робить честі чиновнику й те, що він виставив напоказ своє приватне життя, коли закрутив роман із молодою підлеглою.

А чого варті деякі комісії й робочі групи, створені під його головуванням. На жаль, чимало з них – «для галочки».

І це неповний перелік «відзнак» першого заступника голови Чернігівської ОДА.

До речі, під час останньої розмови ЧЕline з Леонідом Сахеневичем чиновник зазначив, що ми понаписували про нього стільки усілякого, що хоч із Чернігівщини виїжджай. Не зовсім погоджуємося з цією думкою, адже жодним чином не впливаємо на рішення й спосіб життя пана Сахневича. Не варто забувати, що вибір між добром і злом у житті кожна людина робить сама.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

25 коментарів

  1. прикро, що таких людей, як Леонід Сахневич, відправляють подалі від управлінської системи. Він має прекрасний досвід роботи, але для таких поважних людей нема місця біля зловіщого грошового корита, бо вони заважають гройманам і порошенкам кормитися із цього коритаю. Сахневич гарна справедлива людина, чудовий сімянин, чоловік і батько. Я переконана, що такі люди є прикрасою будть якої гілки влади. Плачу я, плачуть зі мною небеса

    1. люди, не варто робити цей світ жорстоким. Повірте, Леонід Володимирович гарна і світла людина. Якщо ви не хочете побачити у ньому сердешну людину, то це з вами щось не так.

  2. Скільки можна ганьбити Сахневича? Ну і що такого він зробив, що так розлютив пана Прем’єра? Подивіться на засідання Верховної Ради… Чим там зайнята більшість ПРИСУТНІХ депутатів. В кращому випадку, розкладанням пас’янсу… Сахневич грамотна у роботі і порядна у житті людина. Його приватне життя нікого (і журналістів в тому числі) не стосується. Він постійно на «устах», бо хватається за все і багато чого доводить до ума, в той час як дехто відсиджуються у «тіньочку»-бо так спокійніше

  3. Він хватається за усе, бо треба робити свою роботу ще й роботу своєї молодої коханки… А те, як він повівся із своєю дружиною — розповідає про його порядність у житті

    1. Ще раз повторюю: ЙОГО (та і будь кого) приватне життя-не наша (і не Ваша) справа

      1. Так це ж його лажа а ви називаєте заслугами. Нікого не цікавить його ОСОБИСТЕ життя, аж доти, доки воно не стає «Надбанням » усієї області.

  4. та чого ви паритеся.. піде на пенсію.. Хай відпочине… онуків поняньчить

  5. Високого рівня профксіонал-практик. Мудрий , виважений керівник і просто хороша людина. Не пропаде. Довго без роботи не сидітиме, ще й вдячний долі буде, коли звільниться Бо він — тяглова конячка. Ярмо знайдеться. Адміністрації важко буде знайти достойну людину. А той високий чиновник знайде собі …-лиз-популіста, який буде вірно служити, уважно слухати і говорити те, що хочуть чути

    1. Дякую за підтримку і ставлю підпис під кодним словом

  6. Вспомнить только, как проходи конкурс проектов ДФРР – выиграли те проекты, за которые замолвил словечко сам Сахневич, ведь он возглавляет комиссию по отбору. Обосрал прозрачный конкурс. Помог победить тем проектам, на которых можно отмыть денюжку. И кончно же отмыл. Ведь а какие «шиши» он преобрел квартирку в центре города? За зарплату госчиновника? Да, у Кулича там прям рассадник «деятелей» – Сахневич, Романова, Сергиенко. Сплошная корупция, защита собственных интересов.

    1. Ооо! Зашипели… Враження таке, що були особисто присутні на конкурсі. Напишіть офіційну скргу (в Нацполіцію, Прокуратуру, тощо). Слабо?????

      1. ждите скорого привета. Жаль, только Гройсман расправился с Леонидом раньше, нежели прокуратура. Да, я была во вреся обсуджения проэктов и видела, какие из них выиграли. Документация по проэкту была подготовлена на самом ником уровне, но это не помешало Леониду замолвить словечко. Наверное, в кармане шурлашо?

    2. Гнати в шию і Сахневича і Романову. Великі реформатори, мають такі міліони, не голодуватимуть! Позорище! Ганьба!

  7. Льоня, не смеши народ. Кроме тебя, о тебе доброго слова никто не скажет! Ни бывшая жена, ни сыновья, ни коллеги и ни любовница!)))

    1. Не «ховайте» нікого раніше часу. Ще ніхто ні з ким не «расправился» (ні раніше ні піЗДніше)

  8. Владіслав Анатоліч , забирайте його на працю до себе, у Сінатор, зазивалою. Користі буде більше! А Борисич — молодец! Бач, й побачів, балакучого нашого!

  9. Придется Лёне отдать все свои квартирки в городе, но В.Б. на это не пойдет

  10. Громада, чуєте?! А дали Сахневичу до свята Заслуженого Будівельника? Бо відкати від будівництва та ремонтів — це його коньок!

    1. ні, лідер цих перегонів — Атрашенко

  11. Громадянин з досвідом роботи більше 30 років:

    З приводу конфлікта Сахневича і Гройсмана. Вважаю , що це дуже запізніле рішення. Про те що Куліч і його команда це саме бездарне керівництво Чернігівщини, за весь мій період роботи з 1986 року, в господарських та державницьких структурах . ВОНИ РОБЛЯТЬ ТАК що би фінансова система області була розбалансованою і некерованою. ОБСЛЛУГОВУЮТЬ агробізнес в якому ж самі і працюють. ПИТАННЯ будівництва і соціального характеру їх абсолютно не цікавлять. Кадрова політика взагалі в повному дизбалансі. ОЧІЛЬНИКИ РАЙОНІВ в області навчають своїх підлеглих гарно писати листи і на них давати відповіді. Робота в плані концентрації фінансового ресурсу на будівництво і виробництво, взагалі не проводиться. Видають тільки РОЗПОРЯДЕННЯ, та гарно відпсують. Суспільству потрібні Акти виконаних робіт в будівництві. Будівництво — це виробництво. Задайте запитання Сахневичу, яка прогама чи напрямки роботи в його діяльності, ним запропонована, що би в кожному районі, в кожному населеному пункті були проведені і завершені роботи культурного облаштування нашої Чернігівщини? Я відповідаю абсолютно ніякої. Просто нема розуму, або бажання. Що побудовано в кожному районі в населених пунктах за його діяльність? Абсолютно нічого. Громадянин з досвідом роботи більше 30 років ВІДПОВІСТИ 17.08.2017 at 10:20 Далі продовжую, а про між тим. Що таке Чернігівщина сьогодні. Це аграрний регіон, в якому агробізнес отримавши в подарунок земельний ресурс, заробляє шалені прибутки, відходить від сплати податків. Чиновники не ведуть посередницьку діяльність що би відслідкувати грошовий ресурс агробізнесу до сплати податків, і використання цього ресурсу на будівельні та соціальні проекти. Спеціалістів які б могли це робити Сахневич з першого дня своєї роботи розігнав, що би не було розмов та роботи у вказаних напрямках. З першого дня роботи цієї команди були зроблені висновки, можливе покращення в області це тоді коли такі горе можновладці звільнять місця для керівників які будуть хоча би думати над такими питаннями які були викладені.

    1. Сами поняли что написали???? Знаки припенания хотя бы обозначте!

Back to top button