Суспільство

Чиновницький феномен: на Чернігівщині нагороджують корупціонерів і ворогів децентралізації

Чиновницьких феноменів на Чернігівщині, мабуть, як і по всій державі, вистачає. Іноді навіть перебір. На минулому засіданні сесії Чернігівської обласної ради відбулася дуже показова й абсурдна подія. Обласні керманичі з нагоди Дня місцевого самоврядування нагороджували місцевих чиновників. І серед тих, хто отримав нагороду, було кілька одіозних персон із сумнівною репутацією. До прикладу, нагороду від Чернігівської ОДА отримав голова Бахмацької районної ради Віктор Міщук.

Що відомо про цього чиновника? Достатньо, аби зробити висновок про цю персону. Віктор Міщук встиг побувати на керівних посадах у кількох районах Чернігівщини. Зокрема, був головою Носівської РДА, Бахмацької РДА і нині обіймає посаду голови Бахмацької районної ради. За останні роки Віктор Міщук став фігурантом безлічі скандалів, пов’язаних як із ним особисто, так і з роботою на різних посадах. Біографія цього чиновника дуже цікава – він, займаючись бізнесом, розвалив прибуткове підприємство, а вскочивши на державницьку роботу, також подібним чином «проявив» себе. Почалися корупційні скандали, пов’язані з відмиванням бюджетних коштів і залученням кишенькових фірм. Він усіляко саботував президентську реформу об’єднання громад і його охрестили в районі ворогом децентралізації. Це не повний перелік «здобутків» цього чиновника.

А нещодавно в жителів Бахмацького району увірвався терпець – і вони спільно з громадською організацією «Наступ» зібрали підписи та звернулися до Генеральної прокуратури з вимогою розібратися зі свавіллям Віктора Міщука і захистити населення від цього корупціонера. Попри всі наявні факти, Віктор Міщук досі на посаді і навіть отримує нагороди від керівництва області. До речі, нагороду від керівництва області отримав не тільки бахмацький ворог децентралізації, а і його колега за реформаторським мисленням – голова Ніжинської районної ради Олег Бузун, який також запам’ятався людям як злісний противник децентралізації.

Як можна нагороджувати таких людей? Щоб розібратися в цій ситуації, багато думати не треба. Все просто. У цьому випадку нагороджують свої своїх. Тобто тепер відомо, хто насправді стоїть за корупціонерами і саботажниками президентської реформи!

Сергій Булденко

Ще статті по темі

Back to top button