Суспільство

Чиновницький мур пробито: Козелецька РДА прояснила позицію в котельному конфлікті

Нещодавно ЧЕline повідомляв про котельний конфлікт, який стався через те, що у школі в селі Сираї Козелецького району хочуть замінити сучасну й економну систему опалення. У навчальному закладі планують встановити твердопаливні котли. За словами батьків, у цьому немає потреби, тим паче взимку. Значно важливіше відремонтувати приміщення навчального закладу – замінити гнилі вікна, залатати дірявий дах і привести до ладу фасад будівлі.

Представників батьківського комітету непокоїть, що газову шкільну котельню, яка належно обігріває шкільні будівлі, демонтують, а нова система опалення, яку встановлять, виявиться неефективною, як у школах у сусідніх селах.

Людей також хвилює те, що ніхто з представників місцевої райдержадміністрації не зустрічається із ними і не надає жодних роз’яснень із цього приводу. Зокрема, хто після заміни системи опалення забезпечуватиме школу дровами.

ЧЕline прагнув поспілкуватись із керівництвом Козелецької райдержадміністрації, але на цьому шляху повсякчас виникали перепони. Тому ми написали інформаційний запит. Нас цікавили кілька питань.

Яка сума була виділена на заміну газових котлів на твердопаливні в Сираївській загальноосвітній школі?

Яким рішенням була затверджена зазначена заміна?

Чим вмотивоване прийняте рішення провести заміну котлів і, до того ж, у холодну пору року під час навчального процесу?

Коли в Сираївській школі заплановано провести ремонт?

Чи проводилася процедура закупівлі та товарів щодо заміни вищезгаданих котлів, відповідно до ЗУ «Про публічні закупівлі»?

Хто став переможцем закупівлі та з якою ціновою пропозицією?

З якої причини Козелецька райдержадміністрація не надала відповідь на запит жителям села?

Варто зазначити, що відповідь на наш запит із Козелецької РДА надійшла оперативно, щоправда, не на всі поставлені нами запитання. Зважаючи на написане, поки не зрозуміло, коли ж все-таки буде відремонтоване шкільне приміщення.

Натомість у відповіді йдеться, що заміна системи опалення відбувається задля успішного проходження опалювального сезону в 2018 році і наступних роках, не зважаючи на коливання цін і умови постачання природного газу.

На підтвердження потреби заміни котельні наведені розрахунки. Вказали і підприємство-переможця процедури закупівлі. Це ТОВ «Дзензелівський котелобудівельний завод» із Черкаської області, цінова пропозиція якого становила 300 тисяч гривень.

Окрім того, чиновники обіцяють зустрітися із батьками та педагогами Сираївської школи, аби роз’яснити ситуацію з встановлення блочно-модульної котельні. Також у відповіді йдеться, що можливість опалення школи газом буде збережена.

Та, попри це, жителі Сираїв налаштовані рішуче і радикально, адже вважають, що спершу треба довести до ладу шкільне приміщення, а вже потім вести розмови про заміну котельні.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

5 коментарів

  1. Пів школи вікна забиті пльонкою, ви будете вулицю топить ?модульним котлем ??

  2. Более того, несмотря на то что победителем тендера стала компания с наименьшей ценой, их тендерное предложение не соответствует квалификационным требованиям тендернон документации!

  3. Я не хочу мерзнути в школі а зараз в нашій школі 18-22 градуси тепла

  4. Дорослі чому ж вы не економите на собі,навіщо це робити на дітках? Ми хочемо достукатися до вашої совісті, в надії що вона ще не втрачена!!!!!!!

  5. Когда в 2003 году я пошла в эту школу учиться, всё мое обучение проходило дома, потому что в школе было на столько холодно и сыро, что болезни не давали нормально учится. Уже потом когда я была в старшей школе, нам установили новый газовый котел, и в школе стало тепло и уютно, мы больше не сидели в куртках на уроках, болели не так часто. И сейчас хочется что б администрация ХОТЬ раз позаботилась о детях!!! В школе детки должны получать образование, а не мёрзнуть и болеть!!! Хватит економить на детях, вы подумайте хоть на минутку если б в такой ситуации были ваши дети!

Back to top button