Суспільство

Чому Новоселівка досі без води: роз’яснення водоканалу

До КП «Чернігівводоканал» надходить чимало звернень від мешканців селища Новоселівка, яке межує з містом Чернігів і входить до складу Киселівської ТГ, як про перекриття водопостачання через зруйновані будинки, так і про відновлення водопостачання на території селища.

Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства.

Через десятки зруйнованих будинків на території Новоселівки та пошкодження магістрального водопроводу, власником якого є Киселівська територіальна громада, водопостачання зазначеного населеного пункту було припинено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівців просять зробити запас води: проводитимуться аварійно-ремонтні роботи

«Оскільки власником водопровідних мереж є Киселівська ТГ, то саме вона й має опікуватися їх ремонтом на території територіальної громади.

Відповідно до норм чинного законодавства, ані Чернігівська міська рада, ані КП «Чернігівводоканал», яке є комунальним підприємством саме Чернігівської міської ради, не можуть вкладати кошти в розвиток і відновлення майна Киселівської ТГ.

Натомість керівництво Киселівської ТГ навіть до цього часу не звернулося до КП «Чернігівводоканал» із планом відновлення водопостачання в населеному пункті, життєзабезпеченням якого це керівництво і має опікуватись.

Межею балансової належності комунального водопроводу Чернігівської міської ради та Киселівської ТГ є водопровідний колодязь, який знаходиться на межі населених пунктів поруч із дорожнім знаком «Чернігів»», – йдеться в роз’ясненні..

Наразі КП «Чернігівводоканал» готове укласти договір із Киселівською ТГ на постачання питної води та проведення розрахунків за отриману питну воду, відповідно до показників приладу обліку, встановленому в колодязі на межі балансової належності .

В умовах сьогодення саме Киселівська ТГ має вирішити питання ремонту та обслуговування власних мереж та взяти на себе абонентське обслуговування споживачів.

Із метою забезпечення мешканців Новоселівки питною водою, сьогодні, 24 травня, КП «Чернігівводоканал» планує встановити водорозбірну колонку на межі балансової належності, яка працюватиме в режимі 24/7.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button