Суспільство

У Чернігові запрацює соціальне таксі

13 вересня стало особливим днем для підопічних та працівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Деснянської районної у м. Чернігові ради. Адже в цей день вони урочисто отримали спеціальний автотранспорт для перевезення людей з інвалідністю, який забезпечить їм надання нових транспортних послуг, допоможе легко пересуватися по місту та стати соціально активнішими громадянами.

Про це повідомляє департамент соціального захисту населення Чернігівської ОДА.

Довідково. Рішенням виконавчого комітету Деснянської районної у місті Чернігові ради від 10.09.2018 № 205 затверджено Порядок надання транспортних послуг територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Деснянської районної у місті Чернігові ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині запустили соціальний проект для розшуку зниклих дітей

Для цього закуплено легковий автомобіль RENAULT DOKKER, 2018 року випуску, який обладнано спеціальним сертифікованим обладнанням для перевезення людини у кріслі колісному. Автомобіль закуплено відповідно до відкритих торгів, переможцем яких стало ТОВ «Соллі Плюс» м. Харків. Переобладнували автомобіль у м. Києві ТОВ «Окраїна». Вартість спеціалізованого автомобіля згідно з договором про закупівлю становить 748,5 тис. гривень (кошти в сумі 727,5 тис. грн – субвенція з державного бюджету, виділена за сприяння народного депутата України С. Березенка, 21,8 тис. грн – дотація з місцевого бюджету).

Відтепер до послуг підопічних новий автомобіль, спеціально переобладнаний під інвалідні візки, а також під великий вантаж до півтони, який найближчим часом буде використовуватись для вирішення нагальних, життєво важливих потреб маломобільних громадян, мешканців Деснянського району міста Чернігова.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. В такое просто сложно поверить…. А для кого такое такси будет доступно?

  2. Пока она заработает, могут пройти ещё годы. В нашей стране не настолько оперативно делается, как говорится. Мне по состоянию здоровья часто приходится пользоваться таким видом транспорта, хорошо что нашёл службу с нормальными ценами у нас в городе — «Оптимальное такси» https://optima.fm/taksi-chernigov , заказать у них такси недорого может каждый. И в других городах они тоже работают.

Back to top button