Суспільство

Чотиримісячному сину військового з Ніжина потрібна допомога, аби вижити

Дитина в родині – це величезне щастя. Але в сім’ї Ряськів із Ніжина всі райдужні плани та сподівання, як роститимуть і виховуватимуть первістка Владика, зруйнувалися в одну мить кілька днів тому, щойно їхньому чотиримісячному синочку лікарі встановили страшний діагноз «спінальна м’язова атрофія І типу».

Звістка страшна, як грім із ясного неба, але родина обрала шлях боротьби з хворобою та за сина.

«Ми дізналися, що за кордоном за страховкою роблять безкоштовні ін’єкції від цієї хвороби. Якраз ми все з цього приводу з’ясовуємо, активно займаємося документами й оформлюємо все, що для цього треба. Також шукаємо таких людей, які цей шлях уже пройшли», – зазначає мама Владика Катерина Рясько.

Але це перспектива, а допомога дитині для підтримки життєво важливих функцій організму потрібна вже зараз і негайно.

«Потрібна апаратура загальною вартістю щонайменше 40 тисяч євро. На неї і збираємо кошти. Без потрібної апаратури Владик не зможе вижити. В нього вже відбувається деформація грудної клітки через те, що міжреберні м’язи дуже-дуже слабкі. І легені не можуть працювати повноцінно. Тому йому потрібен дихальний апарат, за допомогою якого Владик зможе робити нормальні повноцінні вдихи та розробляти грудну клітку, щоб вона вирівнялася назад. Лікарі кажуть, що це можливо і не все втрачено.

Також потрібен електронний відкашлювач на випадок того, якщо дитинка захворіє. Бо в таких діток є проблема з відкашлюванням мокроти і слизу з легенів. Потрібен також електронний аспіратор, щоб відкачувати слиз із носика і ротика. А потім мішком АМБУ качати і розробляти легені», – розповідає Катерина Рясько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Як «звірі» воювали: ТрО очима «піджака»: військовий із Чернігівщини написав книжку про пережите

Нині родині вдалося назбирати орієнтовно 400 тисяч гривень. І батьки Владика щиро вдячні всім за підтримку та небайдужість. Але для лікування, якого потребує маленький хлопчик, – це капля в морі.

У подальшому дитина потребуватиме дороговартісної реабілітації, що затягнеться не на один рік, а щонайменше на 10 років.

«Дитині будуть потрібні інвалідні візочки, хоч як би це страшно звучало, всілякі бандажі, дренажі, спеціальне обладнання, щоб Владик міг потрошку стояти і мати надію на повноцінне життя. Дуже багато чого треба і сама реабілітація проводиться лише за кордоном і вона платна», – пояснює мати Владика.

Але й це ще не всі виклики, які доведеться долати родині… У цьому випадку міцні нерви, бажання боротися та фінансовий запас потрібні як ніколи, бо виклик серйозний і самотужки родині з ним не впоратися. Адже сім’я звичайна, не міліонери й не олігархи. Катерина до декрету працювала медсестрою, а чоловік – військовослужбовець ЗСУ, друзі та знайомі якого як можуть підтримують родину. Навіть хлопці, які самі потребують матеріальної підтримки, щоб воювати, не залишаються осторонь біди маленького Владика. Але грошей ще треба зібрати багато. Тож батьки Владика просять усіх небайдужих людей про допомогу. Важлива кожна гривня, адже на кону – життя дитини.

Кошти на лікування Владислава Ряська варто переказувати його батькам.

МОНОБАНК

4441 1111 5129 4042 Рясько Катерина Олегівна

4441 1144 2765 8982 Рясько Ярослав Анатолійович

ПРИВАТБАНК

4149 4993 8854 1227 Рясько Катерина Олегівна

4149 4991 5621 5236 Рясько Ярослав Анатолійович

БАНКА МОНО

Посилання на банку

send.monobank.ua/jar/9Y3jetJ1e3

Номер картки банки

5375 4112 0406 0946

Не залишайтеся байдужими! Допомагати краще, ніж потребувати допомоги! Гуртом нам під силу врятувати маленького українця!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button