Суспільство

Реакція на обвал у Василькові: до старих шкіл Чернігівщини планують заслати ревізорів

Через обвал фасадної стіни з 1 по 3 поверхи і перекриття в середній школі № 6 у Василькові віце-прем’єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко вчора заявив, що школи, побудовані до 1980 року, перевірять на аварійність. Зокрема, особливу увагу приділять фундаментам і комунікаціям, які проходять біля навчальних закладів.

Наскільки безпечні заклади освіти на Чернігівщині, ЧЕline поцікавився у начальника управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації Миколи Конопацького. Чиновник відповів: якщо отримають письмове доручення перевіряти начальні заклади, то його неодмінно виконуватимуть. Але наразі вказівки немає.

За словами Миколи Конопацького, і без цього доручення щороку до 1 вересня на Чернігівщині створюється спеціальна комісія із різних фахівців, що перевіряє готовність кожного навчального закладу області до нового навчального року.

«Є відповідний перелік, на що саме треба звертати увагу під час перевірки. А після неї кожен навчальний заклад отримує акт про готовність до навчального року», – сказав начальник управління освіти і науки.

Натомість Микола Конопацький вважає, що говорити про старі навчальні заклади не зовсім коректно.

«Може бути стара школа краща за нову. Як приклад, старий і новий корпуси Ніжинського університету імені Гоголя. Один збудований за часів князя Безбородька, а інший – сучасний, який через рік після зведення дав тріщину», — заявив Микола Конопацький.

Ще статті по темі

Back to top button