Суспільство

Чужими руками: Бахмацька райадміністрація приписує собі чужі здобутки

Тривалий час громада села Стрільники, що на Бахмаччині, не могла вирішити нагального питання. Хоча сільський голова за дорученням людей, які його обрали, оббив не один чиновницький поріг. Проблема полягала у відсутності транспортного сполучення села з райцентром. Людей дуже обурювало, що не могли ні до лікарні дістатися, ні по довідку з’їздити, ані в інших справах.

На щастя, питання вже вирішилося, і всі складані перипетії позаду. Але жителів Стрільників обурює, що заслугу в розв’язанні транспортної проблеми приписує собі місцева адміністрація, яка насправді для цього не вдарила палець об палець. Про це селяни розповіли ЧЕline.

«Оскільки питання маршрутних перевезень – у компетенції райдержадміністрації, то я як сільський голова звертався туди, розповідав про проблему. Але у відповідь зазвичай чув: маршрутка поламалась, то щось із перевізником не так, як треба, або іще щось. А в кінці 2016 року адміністрація розірвала стосунки з перевізником. І маршрутка взагалі не ходила. Зрештою з наболілим звернувся до народного депутата Валерія Давиденка й депутата обласної ради Ольги Чередник. І ці люди допомогли у вирішенні нашої проблеми, за що їм щиро вдячні всі жителі села», – сказав стрільниківський сільський голова Сергій Дзюба.

В окремій розмові з ЧЕline депутат Чернігівської обласної ради Ольга Чередник повідомила, що відновлення міжрайонного рейсу – заслуга народного депутата Валерія Давиденка.

«Він навіть сам із перевізником домовлявся. До речі, перевізник навіть готовий на своїй маршрутці написати «За сприяння народного депутата Давиденка». Але депутат допомагає людям щиро, а не для піару, тож йому це не треба», – розповіла Чередник.

Натомість усі лаври в цій справі присвоїла собі Бахмацька райадміністрація. Це зрозуміло з відповіді на депутатський запит Ольги Чередник та інформаційного повідомлення, розміщеного на офіційному сайті РДА.

«Для виправлення ситуації у грудні 2016 року керівництвом райдержадміністрації ініційовано питання щодо відкриття міжрайонного маршруту «Борзна – Стрільники», який курсуватиме 4 рази на тиждень. Клопотання про його відкриття було направлено на розгляд Координаційної ради облдержадміністрації з питань організації пасажирських автоперевезень в області», – зазначено у відповіді.

Можливо, хтось скаже: наразі все добре – маршрутка курсує, як належить, і люди їздять, куди треба. Тож яка різниця завдяки кому? Та якщо глянути глибше, питання трохи в іншому, а власне в тому, що людей уже дістали безпардонна чиновницька брехня і свавілля.

Ще статті по темі

Back to top button