Суспільство

Де шукати роботу чернігівцям? Регіон потребує програми створення робочих місць

*Актуально

У ситуації виходу з карантину необхідно зробити сприятливі умови для працевлаштування українських громадян, щоб вони не шукали роботу за кордоном, а працювали в Україні. На думку керівника фракції «Наш край» у Чернігівській міській раді Олександра Соколова, для цього важливо створювати у регіонах робочі місця, що будуть привабливими для людей. Відповідно, ці робочі місця мають бути перспективними, автоматизованими і технологічними, створювати додану вартість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край» у Чернігові виступив проти закриття школи №10

Водночас варто зважати, що країни Європейського Союзу пропонуватимуть звабливі умови для наших робітників. Наприклад, Італія вже оголосила масову легалізацію трудових мігрантів. На черзі – інші.

Уряд України прогнозує, що у 2020 році відбудеться зростання кількості безробітних – до 9,4%, хоча ще торік цей показник становив 8,2%. Уряд уже назвав сфери, де він сприятиме працевлаштуванню. Це, зокрема, будівництво доріг і транспортна інфраструктура, сфера благоустрою, сільське господарство, заповнення вакансій у ДСНС, будівництво інфраструктурних об’єктів.

Але всі ці робочі місця переважно сезонні. Тож вже восени може постати проблема з громадянами, які погодяться на цю роботу, та проблеми з подальшими виплатами допомоги з безробіття. І, знову ж таки, ці робочі місця не є надто фаховими, вони не дадуть людям нових перспективних навичок та професій.

«Наш край» ініціює розроблення регіональних планів створення робочих місць. Варто запросити місцевих провідних спеціалістів, представників передових технологічних підприємств, керівників навчальних закладів і разом із ними розробимо плани для нашого регіону», – прокоментував Олександр Соколов.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button