Суспільство

Де в Україні купити ноутбук з ліцензійною Windows

Переваги ноутбука з попередньо встановленою операційною системою очевидні. Відразу після розпакування девайс готовий до роботи. У ньому вже є все найнеобхідніше. У разі питань, пов’язаних із роботою ОС, завжди можна розраховувати на допомогу служби підтримки.

За комплект (ноутбук + Windows) доведеться заплатити трохи більше, ніж за порожній лептоп з такими ж характеристиками. Водночас, якщо купувати офіційну Вінду окремо, заощадити не вдасться. Дешевше – нелегальне встановлення або використання ОС без активації. А це спричиняє нестабільну роботу та обмежений функціонал.

В Україні добротний ноутбук Windows 11 можна купити за посиланням https://www.moyo.ua/comp-and-periphery/notebooks/windows11/. На вибір – збірки на базі версій Home та Pro. Перші орієнтовані завдання для дому, а другі на вимоги бізнесу.

На що орієнтуватися при виборі ноуту з встановленою ОС

Впоратися з вибором допомагає грамотний підхід. Він має на увазі аналіз 5 параметрів.

Діагональ екрану

Ноути з Віндою купують для роботи та навчання. Популярні моделі компактного та середнього розмірів:

  • 12-13 дюймів оптимальні для мандрівок;
  • 14-15 — для експлуатації будинку та в офісі/школі/університеті;
  • 15,6-16 — для організації повноцінного робочого місця в домашніх умовах.

Виробник

У разі обмеженого бюджету доцільніше розглядати ноутбук Lenovo, 2E або HP з магазину https://www.moyo.ua/comp-and-periphery/notebooks/hp/. У цих виробників передбачені лінійки недорогих пристроїв, у тому числі з ліцензійною операційною системою.

Плюси лептопів від перевірених виробників:

  1. Надійне складання та якісні матеріали,
  2. сертифіковане апаратне забезпечення,
  3. збалансована комплектація та оптимізоване енергоспоживання.

Процесор

Вибір залежить від вимог продуктивності. Під базові навантаження – Ryzen 3 або Core i3. Під підвищені потрібно Core i9 або Ryzen 9 сучасної архітектури. Core i7 і Ryzen 7 Pro — універсальні добротні збірки, які підходять для ігор, роботи з графікою, програмування, 3D моделювання та інших завдань.

Оперативна пам’ять

Чим більше оперативки, тим краще. Вона забезпечує коректну роботу багатозадачного режиму. Розумно взяти ноутбук на 16 Гб, щоб надалі не довелося морочитися з апгрейдом. Якщо йдеться про ігровий пристрій або робочу станцію, не зайвими будуть 32 гігабайти.

Постійна пам’ять

Коли ноуту доведеться зберігати переважно системні дані, можна обмежитися 256 гігабайтами SSD. 512 Гігабайт вистачає для великої медіатеки та бібліотеки ресурсомістких програм, ігор. Твердотельник від Терабайта потрібний для розширених можливостей зберігання без використання зовнішніх накопичувачів та хмарних сервісів. Необов’язково бути експертом у сфері комп’ютерної техніки, щоб вибрати гарний лептоп. На сайті Moyo є фільтри, що допомагають орієнтуватися в характеристиках.

Реклама

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button