Суспільство

День будівельника: історія свята

Щороку в другу неділю серпня прийнято відзначати професійне свято будівельників — День будівельника, який випадає в 2018 році на 12 серпня.

Історія цього свята нараховує вже більше 50 років. Вперше цей день був відсвяткований в 1956 році в СРСР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Батурині до Дня Незалежності відбудеться концерт за участю українських зірок

6 вересня 1955 року Верховна Рада СРСР видала указ «Про встановлення щорічного свята «Дня будівельника». На той час представники цієї професії складали основу суспільства, оскільки в країні активно будувалося багато промислових підприємств, житлових комплексів, спортивних споруд тощо. Процес індустріалізації поглинув все суспільство, тому влада Радянського Союзу намагалися заохотити будівельників, але при цьому знизити вартість їх роботи.

У перші роки святкування виникло кілька традицій, пов’язаних із відзначенням цієї події. Так, в цей день досі прийнято вручати грамоти та символічні відзнаки кращим представникам професії. Також традиційно проводяться тематичні засідання в органах місцевої влади, які вирішують питання, пов’язані з будівельною галуззю. Також в цей день дуже поширені будівельні виставки на яких різні виробники представляють свою продукцію.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button