Суспільство

Літо на старті: чернігівці розповіли, чи планують відпочинок

До повномасштабного вторгнення літо, до якого нині – рукою подати, традиційно для українців було порою відпусток і відпочинку. Нині ж усі думки та мрії співвітчизників – про Перемогу. Не дають розслабитися й звістки з фронту та повітряні тривоги. Утім, перебувати в постійному стресі – надзвичайно шкідливо, адже від цього життя людини стає нестерпним.

До того ж, варто пам’ятати, що кожен із нас нині має надважливе завдання – зберегти власні життя і здоров’я, бо після Перемоги доведеться розбудовувати та розвивати Україну.

Тож чи планують чернігівці відпочивати влітку?  

Микола Силенко

Уже другий рік не маю таких планів. Звісно, є вихідні і можна відволіктися від справ. Але тривалого відпочинку не планую. Буде Перемога і мирне небо над Україною, тоді й з’явиться можливість взяти повноцінну відпустку.

Ірина Синельник

Зараз планувати щось складно, війна – і життя ще більш непередбачуване, аніж будь-коли. Справжній відпочинок буде після Перемоги. А зараз чим можна себе порадувати – поїздки на кілька днів для перезавантаження та зміна обстановки.

Юлія Ігнатенко

Цього літа буде так само, як і минулого. Пляжний сезон не починатиму, бо місцеві пляжі не вважаю безпечними, а їхати за кордон без чоловіка не хочу. Гулятиму парками, зустрічатимусь із друзями та ходитиму на роботу. А відпочинок – після Перемоги.

Вікторія Сидорова

Якщо під словом «відпочинок» мається на увазі відпустка впродовж 20-30 днів, то ні, не планую. Бо фрілансери чи підприємці, на жаль, навряд чи можуть дозволити собі таку розкіш. Зараз відпочинок для мене – це 2-3-4 дні у турі вихідного дня Чернігівщиною чи Україною.

Михайло Жирохов

На жаль, цього літа, як і попереднього, скоріш за все, обійдеться без родинного відпочинку. Час дуже непростий і навіть поїздки по Україні – це проблема, з погляду логістики та безпеки. А можливостей відпочити недалеко, наприклад, на Голубих озерах, немає, бо все ж таки область прикордонна і є певні обмеження. Тому «Ялівщина» і «Золотий берег» – це наразі всі об`єкти для відпочинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нашестя мошок і комарів на Чернігівщині: скільки ще терпіти і чого вони бояться

Сєргєй Карась

Відпустки цьогоріч у мене з високою ймовірністю не буде, тож так, щоб надовго, нікуди поїхати не вдасться. Можливо, виберемося на вихідних з туристичним візитом до Бобровиці (не тієї, що район Чернігова, а тієї, що колишній райцентр). Минулого року через офіційну заборону навіть не купалися. Цьогоріч, якщо дно «Золотого берега» перевірять, сподіваюся поплавати в Десні (вперше від початку повномасштабного вторгнення). І після того, як закінчиться сезон мошки (бо зараз навіть на вулицю складно вийти, не набравши мошок у вуха та носа), планую відвідувати Бобровицю (вже ту, що район Чернігова), аби допомогти волонтерам з «Бо Можемо!» з розбором завалів, на які окупанти перетворили будинки мирних чернігівців – то, мабуть, і не відпочинок, але українці мають допомагати одне одному.

Владислав Пархоменко

Якщо чесно, то для мене відпочинок не на часі, коли в Україні триває війна з болотною нечистю. Під час літньої відпустки приділю трохи часу для внутрішнього «перезавантаження» та підготовки до нового навчального року.

Анатолій Тютюнник

Ні, не плануємо. Сад, город, Десна. На присадибній ділянці, до речі, можна не тільки працювати, а й природою милуватися. І, звісно, під час відпустки можна щось почитати – ту книжку, на яку вічно бракувало часу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button