Суспільство

День поцілунків: найцікавіші факти про поцілунки

Сьогодні, 6 липня, по всьому світі відзначають всесвітній День поцілунків. Попри те, що саме свято все ще неофіційне, його святкують більше ніж у 60 країнах світу. Вигадали День поцілунків у Великій Британії, ще наприкінці ХІХ століття. І відтоді свято ставало дедалі популярнішим. На честь Дня поцілунків ми хочемо розповісти вам кілька найцікавіших фактів про цей процес.

День поцілунків 2017: топ цікавих фактів

Під час поцілунку серце починає працювати значно швидше. Це стимулює постачання всіх органів організму величезною кількістю кисню. Пульс у цю мить піднімається до 110 ударів на хвилину.

А французький поцілунок може вас значно омолодити. Пояснюється все це тим, що під час самого поцілунку діють кілька десятків м’язів обличчя. Це можна назвати своєрідним тренуванням для них. І це, у свою чергу, уповільнює процес старіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Івана Купала у Чернігові: як і де святкуватимуть

На думку вчених, усього три поцілунки на день можуть зменшити ваш стрес, втому та негативні емоції.

Намагаєтеся позбутися зайвої ваги і мучите себе дієтами? Є прекрасна альтернатива. Адже звичайний поцілунок у щоку позбавить вас 5 калорій. А французький, завдовжки в хвилину, аж 26 калорій.

Поцілунок може врятувати вас від карієсу та нормалізує кислотність. Тож відвідування стоматолога можна звести до мінімуму.

Губи значно чутливіші за кінчики пальців. Тому стимуляція нервових закінчень на губах покращує вироблення гормону щастя – ендорфіну.

Цікаво, що цілуватися можуть не тільки люди, а й тварини. Найбільш схожий процес виходить у шимпанзе.

Ви колись дивилися японське кіно? Там ви ніколи не зустрінете поцілунків. Навіть у День поцілунків. Адже там поцілунок на людях – це дуже непристойно.

Раніше в Італії, якщо чоловік цілував дівчину на вулиці, він був зобов’язаний із нею одружитися.

У деяких місцях поцілунок є поза законом. Наприклад, в Індіані (США), згідно із законом, чоловік з вусами не може цілувати «людську істоту».

Джерело: Znaj.ua

Ще статті по темі

Back to top button