Суспільство

Депутат Григорій Данько став «Почесним громадянином Чернігівської області»

Депутату обласної ради Григорію Даньку присвоєно звання «Почесний громадянин Чернігівської області».

Відповідне рішення схвалили депутати Чернігівської обласної ради під час чергової сесії.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі обласної організації політичної партії «Наш край»

Подання щодо проекту рішення зробила голова фракції політичної партії «Наш край» в облраді Ольга Чередник. Також ця пропозиція була виставлена на голосування та сайті обласної ради та отримала підтримку.

«Вважаю, що Григорій Володимирович гідний цього звання і як професіонал, і як людина. Він зробив вагомий внесок в утвердження спортивної слави Чернігівщини на міжнародному рівні», — зазначила О.Чередник.

Довідка: Григорій Володимирович Данько народився 25 жовтня 1956 року у м. Бахмач Чернігівської області. Навчався у Бахмацькій школі № 5 та Київській республіканській середній школі-інтернаті спортивного профілю. Закінчив Київський державний інститут фізичної культури. Саме в ці часи він досяг найвищих спортивних результатів, став чемпіоном СРСР, призером Чемпіонату світу, переможцем Кубка світу з вільної боротьби.

Захоплення спортом стало життєвим покликанням Григорія Данька. З 1998 року він працював тренером Школи вищої спортивної майстерності, у 2000-2003 роках — заступник міністра спорту України. З 2003 року займається педагогічною діяльністю у Національному університеті фізичного виховання і спорту України, очолюючи кафедру спортивних єдиноборств та силових видів спорту. Займається науковою роботою, кандидат наук з фізичного виховання і спорту.

Педагогічну, тренерську, наукову роботу Григорій Данько вдало поєднує з громадською діяльністю. Він є депутатом обласної ради V, VI, VII скликань. Нині голова постійної комісії обласної ради з питань сім’ї, молоді, спорту та туризму.

Має звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України». За особистий внесок у розвиток олімпійського руху, підготовку спортсменів міжнародного класу нагороджений орденами «За заслуги» ІІІ і ІІ ступенів. Удостоєний почесного звання «Заслужений тренер України».

Також «Почесним громадянином Чернігівської області» відомий за межами Чернігівщини гончар, учасник бойових дій Другої світової війни, підполковник запасу, заслужений майстер народної творчості України Іван Бібік.

Ще статті по темі

Back to top button