Суспільство

Депутат облради пропонує призначити вибори в ОТГ одночасно з парламентськими

*Актуально

Партія «Наш край» уже п’ятий рік бере активну участь у проведенні реформи децентралізації в Україні. Як наголосила депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край», виконавчий директор Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко, обрані депутати та голови ОТГ від «Нашого краю» активно втілюють цю реформу на практиці.

Вона наголосила, що децентралізація – одна з головних вимог «Нашого краю» до кандидатів на посаду президента України. Попри перепони з боку деяких чиновників, вона залишається однією з найефективніших реформ.

«Сьогодні децентралізація має реальні, відчутні для людей результати: збільшення місцевих бюджетів, будівництво шкіл, лікарень, дитсадків, доріг, ремонт комунікацій і соціальної інфраструктури за місцеві кошти — все це стало можливим завдяки реформі. Реформа демонструє позитивні результати навіть у прифронтових районах, і це особливо важливо для громадян, які бачать позитивний розвиток і перспективу», – зазначила Ірина Грозенко.

Партія «Наш край» закликає владу ухвалити рішення та провести всі вибори в ОТГ одночасно з парламентськими восени 2019 року. Адже це підвищить явку виборців, залучить їх до реформи та значно заощадить час і кошти держбюджету.

Головне – ці вибори дадуть можливість обрати депутатів і голів ОТГ у тих областях, де чиновники постійно саботують прагнення громад до об’єднання. Партія «Наш край» також закликає керівництво держави звільнити з посад голів РДА та ОДА, які саботують створення об’єднаних громад.

         Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button