Суспільство

Носівська школа увійшла до проектів програми «Велике будівництво»-2020

Носівська школа № 5 увійшла до переліку об`єктів, визначених у рамках президентської програми «Велике будівництво» на 2020 рік. Її відкриття дозволить навчатися в нових і просторих класах 520 учням.

Для завершення будівництва та здачі приміщення школи, яка будується майже 30 років, необхідно провести інвентаризацію зробленого, врегулювати питання земельних відносин та забезпечити зробити заклад доступним для маломобільних груп населення, запровадити заходи з енергоефективності, протипожежної безпеки та благоустрій території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська школа потрапила до сотні найкращих за результатами ЗНО

З урахуванням неодноразових коригувань проєкту загальна кошторисна вартість об’єкту станом на 26.09.2018 становила 59 мільйонів 80 тисяч гривень. Востаннє перерахунок залишку робіт у поточні ціни робився у 2020 році.

Питання завершення будівництва школи у Носівській громаді обговорили на нараді у Чернігівській ОДА. І керівник громади, і представники облдержадміністрації ставлять мету – виконати всі нові законодавчі вимоги до сучасної української школи, щоб носівські учні з наступного навчального року змогли сісти за парти у нових приміщеннях.

Одне з важливих питань, винесених на обговорення, — забезпечення опалення школи. Газова котельня, зведена декілька років тому, наразі законсервована. Для її повноцінного запуску потрібно провести ревізію газового обладнання і в тестовому режимі здійснити пусконалагоджувальні роботи.

Нагадаємо, будівництво школи у Носівці почали у 1989 році. Вперше будівництво зупинили у 1997-му. Поновили – у 2001-му. Протягом восьми років – до 2009-го – звели будівлю та покрівлю, встановили вікна та двері, частково провели зовнішні електромережі. Втретє роботи відновили у 2011. Тоді їх мали б завершити, однак через відсутність грошей, наступного року будівництво зупинили. Четвертий етап почали три роки тому – у 2016 році. У 2019 році представники управління капітального будівництва облдержадміністрації говорили про 90% готовність об’єкта.

Зараз у Носівській ОТГ працює 10 шкіл, в них навчається 2,5 тисячі дітей. У самому місті – 4 школи. Школа №5 розрахована на 520 учнів.

Джерело: otg.cn.ua

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button