Суспільство

Депутат від «Нашого краю» Ігор Романенко: «Вимагаємо невідкладно виводити економіку з карантину!»

*Актуально

Сьогодні все економічне і соціальне життя України призупинено розпорядженням Кабінету Міністрів України №211 від 11 березня 2020 року «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19». За словами депутата від партії «Наш край» Ігоря Романенка, країна вже другий місяць живе на карантині, однак не дії уряду, а відповідальність і самоорганізація більшої частини українців стали ключовими чинниками гальмування епідемії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Варві медик інфікувалася коронавірусом

 «Водночас через карантин, що занадто затягнувся, Україна нині стоїть перед обличчям іншої катастрофи – економічної! Карантинні заходи та запровадження надзвичайного стану призвели до погіршення економічного становища більшої частини українців. Не стала винятком у цій ситуації і Чернігівщина. Наші співгромадяни втратили доходи, багато хто – робоче місце чи власну справу. За два місяці влада, на жаль, так і не спромоглася підготувати підґрунтя для відродження економіки і збереження економічної активності», наголосив депутат від «Нашого краю».

Ігор Романенко упевнений, місцева влада у взаємодії з урядом має негайно ініціювати скасування обмежувальних заходів, інакше це загрожує масовими акціями протесту громадян, непокорою місцевих органів влади та втратою керування процесів у державі. Партія «Наш край» уже звернулася з вимогою до уряду виводити економіку з карантину. Головна вимога невідкладно схвалити рішення щодо пом’якшення карантину, забезпечити запуск вітчизняної економіки та створення нових робочих місць, подбати про надання фінансової та податкової допомоги представникам малого і середнього бізнесу.

«Ми, зі свого боку, також готові долучитися до цього процесу на Чернігівщині та брати участь разом із іншими політичними силами, бізнес-спільнотою, представниками професійних спілок, економістами та фінансистами, правозахисниками, громадськими діячами у продуктивному діалозі щодо розробки відповідного обласного плану», – зазначив він.

Крім того, Ігор Романенко зауважив, що презентований урядом план поступового виходу з карантину не містить рекомендацій щодо підготовки закладів і місць громадського перебування, згідно з необхідними санітарними вимогами.

«Якщо громадян повернути до тих умов праці, відпочинку та тренувань, які були раніше та спричинили епідемію, це знову наражатиме їх на інфікування коронавірусом. Без сумнівів, має бути розроблений чіткий план підготовки навчальних закладів, громадських місць, спортивних споруд, ринків, розважальних закладів тощо для безпечного доступу людей», – переконаний депутат міськради.

Адже пандемія внесла значні корективи не тільки у приватне життя кожного з нас, а й поставила серйозні виклики перед державою та суспільством, вирішення яких потребує спільних зусиль.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button