Суспільство

«Із десяток огірків з’їв і сказав, що більше не може»: про візит Євгена Клопотенка до Ніжина (Фото)

Відомий український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст і телеведучий Євген Клопотенко знайомиться з гастрономічною культурною спадщиною Чернігівщини. Тож упродовж двох днів він запланував вивчення та дослідження унікальних страв Чернігівського регіону.

Стартував візит із міста Ніжина. Тут Сергій Зозуля, місцевий краєзнавець і завідувач відділу «Музей історії Ніжина», презентував столичному гостю «Розсольник зі свинячими нирками», а також унікальний ніжинський смаколик – ікру з огірків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надзвичайники Чернігівщини врятували собаку, який опинився в небезпеці

Сергій Зозуля розповів, що в Ніжині Євгена Клопотенка цікавили саме огірки, які є місцевою автентикою.

«Ніжинські огірки – це ті, що в Ніжині вирощені, в Ніжині засолені, з ніжинського сорту огірків», – пояснив Сергій Зозуля.

За його словами, було прохання приготувати щось із ніжинськими солоними огірками. Тож і приготували розсольник. А ікру готують зі свіжих огірків, причому в сезон, коли огірки плодоносять, а не взимку.

«Євген Клопотенко з десяток огірків з’їв і сказав, що хоче ще, але вже не лізе», – розповів Сергій Зозуля.

До речі, пан Сергій не знає, чи готуватиме в подальшому Євген Клопотенко страви, які куштував у Ніжині.

Він також поділився враженнями від спілкування з відомим кухарем.

«Він такий же, як по телевізору показують, нічим не відрізняється. Зачіска харизматична», – зазначив Сергій Зозуля.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Департамент культури Чернігівської ОВА

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button