Суспільство

Депутата райради притягнуто до адмінвідповідальності за використання депутатського мандата в особистих інтересах

У серпні 2020 року працівниками відділу організації прийому громадян, розгляду звернень і запитів обласної прокуратури, під час здійснення попереднього розгляду звернень встановлено, що депутат однієї з районних рад Чернігівської області підписав і надіслав до обласної прокуратури депутатське звернення щодо неналежного, на його думку, розслідування кримінального провадження, в якому він є потерпілим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затриманого на хабарі сільського голову взяли під варту

Таким чином місцевий обранець намагався використати свій депутатський мандат в особистих інтересах.

Матеріали за вказаним фактом направлено для складання протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 172-7, ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів), до Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області.

Як результат, суд першої інстанції 3 лютого 2021 року притягнув депутата до адміністративної відповідальності та призначив адміністративне стягнення у вигляді штрафу – у розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить три тисячі чотириста гривень.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button