Суспільство

Депутати Чернігівської райради ознайомилися з діяльністю служби пробації в області

*Актуально

Депутати фракції «Наш край» Чернігівської районної ради Дмитро Шкильов (керівник фракції), Дмитро Мехед та Денис Лисов ознайомилися із діяльністю філії державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області.

Начальник філії Євгеній Скалюн провів екскурсію закладом та розповів про напрями його роботи. Він пояснив, що пробація впроваджується в Україні з використанням європейського досвіду. Зокрема, вона існує як альтернатива до тюремного ув’язнення і допомагає людям, які скоїли правопорушення, стати на шлях виправлення, перебуваючи в громаді. Це виправлення без позбавлення волі. Висновок про необхідність пробації робиться на етапі досудового розслідування зі сторони органів пробації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неконтрольована інфляція призводить до подорожчання товарів першої необхідності, – депутат міськради

За словами Дениса Лисова, який займається юридичною практикою, має бути більш активною співпраця різних сторін, у тому числі і суддівського корпусу, аби частіше застосовувати пробацію і давати людям шанс почати нове життя без перебування у місцях позбавлення волі.

Дмитро Мехед зауважив, що пробація є вигідною економічно, оскільки не потребує утримання місць позбавлення волі, і за попередніми даними, пробація дозволяє суттєво (чи не вдвічі) знизити кількість повторних злочинів. Також під час спілкування депутати цікавилися особливостями пробації, взаємодії з органами влади та роботодавцями.

176816883_219806349908643_4302520141312004263_n

Дмитро Шкильов зазначив, що в діяльності служби пробації особливо важлива в аспекті допомоги у працевлаштуванні громадян, як скоїли правопорушення. Адже для них це питання досить гостро постає, як у період пробації, так і в період подальшої адаптації. Він також переконаний, що такі зустрічі є корисними та важливими для депутатів, представників влади, які можуть враховувати ці аспекти у своїй діяльності.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button