Суспільство

Депутати Сухополов’янської ОТГ вислухали проблеми жителів сіл громади

*Актуально

Депутати від партії «Наш край» Сухополов’янської сільської ради провели зустрічі з жителями сіл громади, взявши участь у Єдиному дні депутата.

У селах Сухополова, Пирогівці та Білещина, що входять до складу Сухополов’янської ОТГ, вони обговорили низку питань соціально-економічного розвитку.

Під час спілкування з бібліотекаркою Сухополов’янської бібліотеки Лідією Дегтяренко йшлося про функціонування бібліотеки у с.Сухополова. Основна проблема на сьогодні – необхідність капітального ремонту приміщення, купівля проєктора й оргтехніки, екрана для проведення різноманітних заходів для місцевих жителів.

Громада с.Пирогівці порушила місцеві проблемні питання. Зокрема, йшлося про оновлення вуличного освітлення, встановлення дитячого майданчика, ремонт доріг, грейдерування ґрунтових доріг, ремонт і відновлення роботи місцевої бібліотеки, безперебійне постачання електроенергії, а також вирішення подальшої долі напівзруйнованого приміщення сільського клубу у Пирогівцях. Не оминули питання організації спортивних секцій у с.Пирогівці та організації дозвілля для молоді.

87996461_4105620916118361_5357451727249342464_n

Депутат від партії «Наш край» Сергій Цибенко пояснив, що всі нинішні невирішені проблеми вже порушено на сесії Сухополов’янської сільської ради перед сільським головою та депутатами. Однак рішення щодо звернень Сергія Цибенка відтерміновано до переходу на прямі міжбюджетні відносини.

«Прикро, що на 2020 рік під час формування бюджету попереднє керівництво Сухополов’янської сільської ради не передбачило коштів на соціально-економічний розвиток сіл Пирогівці, Білещина, Полова та Сухополова», – зазначив депутат від «Нашого краю». Крім того, не було передбачено кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації щодо реконструкції вуличного освітлення і капітального ремонту доріг, але завдяки наполяганню депутатів політичної партії «Наш край» це питання було внесено до програми соціально-економічного розвитку Сухополов’янської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік.

Спільно з мешканцями с.Пирогівці депутати вирішили організувати весняну толоку з благоустрою та санітарного прибиранню прилеглих територій. «Толоку проведемо 28 березня», – повідомив Сергій Цибенко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button