Суспільство

Депутати вирішували, як зберегти лікарню в Новгороді-Сіверському

*Актуально

Депутати фракції «Наш край» у Новгород-Сіверській районній раді виступили за збереження районної лікарні та спільне її фінансування з міського та районного бюджетів, аби не допустити скорочення у закладі.

Як повідомила депутат районної ради від партії «Наш край» Віра Бондаренко, лікарня зараз фінансується за рахунок субвенції із районного бюджету. Однак населення міста становить 13 тис. мешканців і стільки ж жителів району. «Всі – і жителі Новгород-Сіверського, і району – користуються послугами райлікарні, тому й фінансування має бути, як із районного бюджету, так і міського», – пояснила Віра Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові «Наш край» забезпечив зарплати вчителям і медпрацівникам

Також вона наголосила, що за рахунок коштів районного бюджету була придбана квартира для лікаря-хірурга, ще одну квартиру обіцяло купити місто, аби забезпечити житлом ще одного спеціаліста. «Якщо міська влада не виконає своїх обіцянок, то Новгород-Сіверська районна лікарня просто втратить фахівця», – сказала депутат від «Нашого краю».

29366451_749127945295078_4574866560878903296_n

Крім того, в сесійній залі було заслухано депутатський запит керівника фракції «Наш край» у районній раді Сергія Пунтуса щодо ремонту обласної автомобільної дороги загального користування місцевого значення Будо-Вороб’ївська – Полюшкіне. Запит був підтриманий депутатами в залі та направлений до управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button