Суспільство

Лікар розповів про властивості березового соку

На весну багато з нас чекають із різних причин. Однією з них є березовий сік.

Збирати сік час, коли настає справжня весна і встановлюється постійна тепла погода. Період збирання березового соку триває з середини березня до середини квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто з чернігівських лікарів набрав 2000 пацієнтів

Кінець збору соку зазвичай припадає на другу половину квітня або початок травня. Щойно з набряклих бруньок починає з’являтися листя, березовий сік втрачає свої цінні властивості. Які саме, журналісти ЧЕline поцікавились у лікаря.

«Березовий сік – традиційно дуже популярний напій як у свіжозібраному, так і в обробленому вигляді у слов’янських народів загалом і українців зокрема.

Про його користь написано багато книжок, але це більше популярні джерела на кшталт тих, що про здоровий спосіб життя. У них описано його «лікувальні» властивості, починаючи від захворювань шкіри і до атерослерозу судин та інших», — розповідає к.мед.н. сімейний лікар, лікар-невролог медичного центру «Тесла» Ілля Латоха.

Проте, зазначає лікар, ставлення медиків до вживання березового соку – на здоров’я!

«У професійній медичній літературі ми не знайшли вивчення властивостей березового соку в добре спланованих дослідженнях. Головне – не сприймати його як ліки від багатьох захворювань і знати міру, оскільки надмірне вживання рідини взагалі та березового соку зокрема може негативно вплинути на перебіг серцевої недостатності з посиленням набряків, що протипоказані в пізніх стадіях хронічної хвороби нирок тощо», — зазначає Ілля Латоха.

Ще статті по темі

Back to top button