Суспільство

Депутатка Чернігівської міськради закликає владу підтримати педіатрію

*Актуально

Депутатка Чернігівської міської ради від партії «Наш край», головна лікарка Чернігівської міської дитячої поліклініки №2 Ганна Якубова закликає владу підтримати педіатрію. Про це вона сказала під час позачергової сесії міської ради.

За словами Ганни Якубової, наразі в країні, а відтак, і в місті не передбачені гарантовані медичні послуги для дітей. У медичній реформі на цьому етапі йдеться про забезпечення первинного рівня медичної допомоги, але залишаються поза увагою вузькопрофільна медична допомога дітям, шкільна медицина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На захисті здоров’я маленьких чернігівців: амбітні плани дитячої поліклініки № 2

«Дитинство» у медицині наразі має великі загрози – епідеміологічні, дефіцит кадрів у галузі просто неймовірний», – зазначила лікарка з багаторічним стажем роботи в галузі. Вона уточнила, що діти через низьку вакцинацію хворіють на ті інфекції, про які давно не згадували, приміром, зараз і в нашому регіоні значною є небезпека спалаху дифтерії. Ганна Якубова розповіла, що на початку своєї кар’єри їй довелося разом із колегами боротися зі спалахом дифтерії в одному з регіонів, тому вона знає про цю хворобу не з підручників.

«Нам важлива допомога влади. Якщо може місцева влада, то необхідна підтримка педіатрії. Інакше це питання слід порушувати на рівні держави», – наголосила депутатка від «Нашого краю».

Як повідомлялося, 12 листопада депутати фракції «Наш край» у Чернігівській міській раді підтримали звернення до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо недопущення погіршення фінансового забезпечення потреб територіальної громади Чернігова. Відповідне рішення ухвалено під час позачергової сесії міської ради.

На думку депутата міськради від партії «Наш край» Віктора Бистрова, особливо важливо в міському бюджеті наступного року передбачити у повному обсязі кошти на виплату заробітних плат працівникам освітньої та медичної сфер, не допустити погіршення умов оплати їхньої праці.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button