Суспільство

Держава має віддати належну громадам землю поза населеними пунктами

*Актуально

Новий очільник Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко визнає, що на сьогодні об’єднані територіальні громади – практично обезземелені. Їхні потенційні резерви та запас землі, що могли б використовуватися для розвитку, вже розграбовані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край» не підтримав земельних питань щодо надання права сервітуту в центрі Чернігова

Як зазначила керівниця фракції «Наш край» у Чернігівській облраді Ольга Чередник, на сьогодні саме Держгеокадастр в областях розпоряджається землями органів місцевого самоврядування поза межами населеного пункту. «Водночас влада неодноразово обіцяла передати ці землі ОТГ, але виконала цю обіцянку лише частково – для окремих громад», – сказала вона.

«Наш край» закликає владу не допустити бідності громад: парламент має ухвалити законопроєкти про передачу земель державної власності за межами населених пунктів і посилити захист прав на землю ще до відкриття ринку.

«Запас земель дасть громадам і кожному їх мешканцю перспективу розвитку та соціальної справедливості. А інвесторам – можливість ефективно працювати, без зайвих адміністративних навантажень і корупційних «схем», – наголосила Ольга Чередник.

Водночас вона акцентувала, що на Чернігівщині обласна організація «Нашого краю» послідовно відстоювала питання передачі у власність громад лісів, що наразі належать районним агролісгоспам.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button