Суспільство

Держава знайшла гроші на зарплатні борги медикам Чернігівщини

Уряд Гройсмана підготував для медиків приємну новину. Зокрема цієї середи, 7 листопада, на своєму засіданні урядовці перерозподілили кошти на погашення заборгованостей із зарплат медичним працівникам. Йдеться про 1,5 млрд гривень із резерву держбюджету та інших програм МОЗ на медичну субвенцію з місцевих бюджетів. Ці кошти повинні бути використані за такими пріоритетами:

— погашення заборгованості із зарплат медиків;

— додаткове фінансування бюджетної програми лікування пацієнтів із хронічною нирковою недостатністю методом гемодіалізу;

— забезпечення потреб пацієнтів, яким необхідні препарати інсуліну.

Тепер місцеві ради повинні ухвалити зміни до своїх бюджетів, щоб кошти за механізмом субвенції отримали всі медустанови.

ЧЕline вирішив з’ясувати, яка ж ситуація із заборгованістю медпрацівникам на Чернігівщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вимушені відпустки за власний рахунок: медики Чернігова стурбовані попередженнями

Начальник управління охорони здоров’я Чернігівської міської ради Владислав Кухар відповів:«На сьогодні заборгованості із заробітної плати медикам у Чернігові немає».

Проте з власних джерел нам стало відомо, що вона спостерігається в деяких районах області. Ситуацію попросили прояснити начальника управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації Петра Гармаша.

«Попередньо в нас є інформація, що на Чернігівську область розподілено майже 40 мільйонів гривень. Це не лише на заборгованість із зарплатні, а й на фінансування програм щодо цукрового діабету, гемодіалізу. Заборгованість із заробітної плати вже обліковується. Минулого тижня нарахували приблизно 14 мільйонів», – зауважив він.

Ще статті по темі

Back to top button