Суспільство

На Ічнянщині тривають відновлювальні роботи

Чергове засідання оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Ічнянському районі відбулося 15 листопада під головуванням заступника голови Чернігівської ОДА Сергія Сергієнка.

До заходу долучилися керівники профільних структурних підрозділів ОДА, очільники міста Ічня та району, а також представники ДСНС та місцевих служб, відповідальних за проведення робіт з відновлення постраждалих населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна з політичних сил підбурює жителів Ічнянщини

Також у засіданні взяли участь представники сімей, чиї будинки були зруйновані чи не підлягають відновленню.

Головна вимога керівництва ОДА – оперативно використати державні кошти, які вже надійшли на рахунки Ічнянської міської ради й Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ОДА. Нагадаємо, що 8,2 мільйона гривень спрямовані на проведення ремонтних робіт у 5 закладах освіти, 38 житлових будинках у приватному секторі, а також придбання житла 10 родинам.

Два профільних міністерства – Мінрегіон та Мінекономіки – погодили ще два переліки витрат, що включають кошти на проведення аварійно-відновлювальних робіт у 14 житлових будинках та придбання 4 помешкань. Після погодження Мінфіном коштів на загальну суму 1,88 мільйона гривень, вони будуть оперативно спрямовані розпорядникам.

Під час засідання також повідомили, що наразі очищено 71 із 80 ділянок розмінування, всього вилучено понад 49 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Системи життєзабезпечення населення Ічнянського району працюють у штатному режимі.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button