Суспільство

Децентралізація без врахування думки людей може знищити в селах освіту, медицину і транспорт

*Актуально

Україна перебуває на завершальному й найбільш відповідальному етапі реформи місцевого самоврядування та на старті динамічного сталого розвитку громад і регіонів. Відправний пункт – місцеві вибори в 2020 році на новій територіальній основі громад і районів.

За словами депутатки Чернігівської обласної ради, директорки регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Ірини Грозенко, влада вкотре підтвердила, що 2020 – рік завершення децентралізації. А місцеві вибори наступного року мають пройти на новій територіальній основі громад і районів.

«Паралельно влада впроваджує інші реформи, які мають здійснюватися синхронно з децентралізацією та відповідати майбутньому територіально-адміністративному устрою держави. Нещодавно уряд ухвалив рішення щодо запровадження госпітальних округів, аби пацієнти мали доступ до якісної та спроможної мережі медичних закладів. Але запровадження госпітальних округів без врахування позицій людей на місцях знищить медицину на селі! Посадовці мають впроваджувати реформи, щоб було зручно людям, а не малювати гарні схеми в столичних кабінетах», – наголосила Ірина Грозенко.

На її думку, якщо насаджувати реформи «згори», то існує велика ймовірність, що будуть знищені і медицина, і освіта, і транспорт.

«Наш край» очікує, що влада започаткує дієвий діалог із громадянами та на його основі буде впроваджувати децентралізацію й інші пов’язані з нею реформи.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button