Суспільство

На Чернігівщині продавали неякісне пальне

Управлінням захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області проводились перевірки АЗС області, під час яких відбирались зразки нафтопродуктів для перевірки їх якості в акредитованій лабораторії.

Зокрема, у суб’єкта господарювання для перевірки якості був відібраний зразок автомобільного бензину А-95-Євро5-Е5 (дата виготовлення – 15.06.2019).

Відповідно до результатів лабораторних досліджень вищевказаний бензин не відповідає вимогам додатку 2 Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив,  затвердженого постановою КМУ № 927 від 01.08.13 р. А саме: октанове число за дослідним методом повинно бути не менше  95, а фактично — 93,2 і октанове число за моторним методом повинно бути не менше 85,  а фактично — 84,4.

За реалізацію нафтопродукту, що не відповідає вимогам нормативно-правових актів стосовно безпеки для життя, здоров’я та майна споживачів і навколишнього природного середовища, на суб’єкта господарювання накладено штраф у розмірі 225,6 тис. грн. Вище зазначений бензин заборонено до подальшої реалізації.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Почему не указываете название заправок,это вообще ничем, люди и дальше будут ехать и заправлять разную бодягу

Back to top button