Суспільство

Дикі тварини Чернігівщини: кого більше

Лосі, олені, козулі, кабани, зайці є на Чернігівщині. Це основні види диких тварин, які живуть у нашій області.

За інформацією Північного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, їх чисельність залишається більш-менш стабільною, порівняно з попередніми періодами, адже такий облік проводиться щорічно на територіях мисливських угідь і державного мисливського резерву.

Цього року він проводився також, проте з урахуванням заборон та обмежень, які встановлені на період дії правового режиму воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громади – про весняні толоки і море пластикових квітів на могилах у поминальні дні

Найбільше в нашій області зайців-русаків – майже 48 тис. особин. Чимало козуль – понад 13 тис. голів, лісових куниць – понад 2700, диких кабанів та американських норок – понад 2 тис. кожного виду, лосів майже 1300 особин, а ще майже 1000 оленів європейських. Хоч і дивно, та вовків у нас небагато – 199 особин.

Якщо комусь потрапить на очі олень плямистий, то вважайте, що вам пощастило, адже на території нашої області їх нарахували всього 62 тварини. Небагато, за підрахунками, в нас в області і чорних тхорів – усього 72 особини, зафіксована 41 рись, ще менше кам’яних куниць – всього 12, горностаїв – 8.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівщина туристична

Ще статті по темі

Back to top button