Суспільство

Ділянка автомобільної дороги Сосниця – Шаповалівка опинилася під загрозою

Учора, 19 червня, в селі Велике Устя Сосницького району департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації провів громадське слухання звіту з оцінки впливу на довкілля проекту з берегоукріплення Десни поблизу вказаного населеного пункту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Сосниччині автомобільний міст може опинитися під водою

Укріплення надводної і підводної частини лівого берега річки планує здійснити Деснянське басейнове управління водних ресурсів уже цієї осені. Передбачається облаштування берегозахисних шпор і закріплення міжшпорного простору кам’яним накидом. Ці роботи забезпечать захист села та сільськогосподарських земель від шкідливої дії вод.

Унаслідок вільного меандрування Десни існує загроза руйнування ділянки автомобільної дороги Сосниця – Шаповалівка та підмиву опор мосту з подальшим їх руйнуванням. Крім того, під загрозою вимиву та руйнування знаходяться міжміські кабелі зв’язку, які в цьому місці перетинають русло річки. У зв’язку з цим усі жителі Великого Устя, які прийшли на громадські слухання, підтримали провадження планованої діяльності з укріплення берега.

Громадське обговорення звіту триватиме до 6 липня 2018 року.

Джерело: Департамент агропромислового розвитку,

екології та природних ресурсів ЧОДА

 

Ще статті по темі

Back to top button