Суспільство

Директорка будинку культури з Куликівського району отримала відзнаку імені Олександра Капіноса

17 грудня на урочистому заході у місті Кременець було оголошено переможницю конкурсу освітньо-культурних проєктів на здобуття другої Відзнаки імені Олександра Капіноса. Нею стала Оксана Зубок із села Дроздівка Куликівського району Чернігівської області, директорка сільського будинку культури.

Про це йдеться на Фейсбук сторінці проекту.

Близько місяця пані Оксана працюватиме над втіленням проєкту “Різдвяне диво”. Це проєкт, спрямований на збереження культурної спадщини українського народу, зокрема традицій святкування Різдва, а також створення платформи для спілкування та передачі досвіду між поколіннями. Захід буде проведено у форматі фестивалю.

Переможниця отримала сертифікат на суму 15000 гривень для реалізації задуму. Також Національний центр народної культури “Музей Івана Гончара» надаватиме їй консультаційну підтримку в плануванні та організації заходів у межах проєкту.

Психолог за освітою, Оксана Зубок вже рік працює директоркою місцевого будинку культури й очолює танцювальний колектив “Зоряна”. Дуже любить рідне село, черпає там натхнення для своєї діяльності та прагне вивчати й популяризувати українську традиційну культуру.

Нагадаємо, що на конкурс проєктів надійшли 12 заявок з різних куточків України. Членами Журі Відзнаки стали провідні етнографи, фольклористи, музеєзнавці, культурні діячі України, члени родини Героя Небесної Сотні Олександра Капіноса та громадської організації “Родина Героїв “Небесної Сотні”, серед яких Валерій Гладунець, Петро Гончар, Мирослава Вертюк, Олена Капінос, Сусанна Карпенко, Ігор Пошивайло, Тетяна Пошивайло, Наталія Хоменко та Олена Котляр.

Відзнака імені Олександра Капіноса заснована громадською організацією «Родина Героїв «Небесної Сотні» в межах проєкту «Відзнаки Героїв» у партнерстві з Національним меморіальним комплексом Героїв Небесної Сотні – Музеєм Революції Гідності, Національним центром народної культури “Музей Івана Гончара” та Мистецьким об’єднанням «Глечик».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button