Суспільство

На каналах та дамбах області проводять зимові доглядові роботи

На каналах та дамбах проводиться вирубка чагарникової рослинності, яка в подальшому використовується для опалення побутових приміщень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У річці Остер було зафіксовано мор риби: офіційний коментар

Для своєчасного вжиття заходів щодо захисту населених пунктів, господарських об`єктів, сільськогосподарських угідь від шкідливої дії вод під час пропуску льодоходу, повені та паводків експлуатаційниками водогосподарських організацій Деснянського БУВР регулярно проводиться обстеження водогосподарських систем та об`єктів інженерної інфраструктури області: гідротехнічних споруд, каналів, водосховищ, ставків, пішохідних та автодорожніх мостів, комплектність обладнання насосних станцій.

Для утримання регулюючої частини споруд у працездатному стані (затворів, гвинтопідіймачів, редукторів) оглядачами гідротехнічних об`єктів, по мірі необхідності, проводиться обколювання льоду, прибирання засмічення, видалення сторонніх предметів та інше.

На більшості регулюючих споруд для вільного проходу водного потоку протягом жовтня-листопада були підняті (законсервовані) затвори, очищено водопропускні конструкції від мулу та сміття, перевірені підйомні механізми затворів.

Деснянське БУВР

Ще статті по темі

Back to top button