Суспільство

Дискримінація вчителів: влада Чернігова вкотре забирає освітянські гроші

У Чернігові останні роки мільярди гривень влада витрачає на фонтаново-паркове перевтілення. Дійсно, місто кардинально змінилося. Факт беззаперечний. Завдяки децентралізаційним фінансовим можливостям центр Чернігова став набагато привабливішим. Та попри значні кошти у казні, чомусь не будують заводи, не піднімають економіку, нові робочі місця не створюють.

Це також беззаперечний факт. Причина очевидна – мільярди з казни освоюють «потрібні» фірми. Фішка муніципальних володарів – фонтани, бруківка, асфальт. Всім відомо чому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Феномен» чернігівського асфальту: продовження корупційних схем Атрошенка

У той же час про звичайних людей влада забуває. Закриває школи, відбирає надбавки у вчителів, намагається впровадити платне навчання для «чужих» дітей.

На фоні багатомільйонних марафетів, наприклад, вчителям намагаються втовкмачити легенду про те, що грошей на законну надбавку за престижність праці немає. Складається враження, що влада Чернігова вчителів і за людей не вважає, адже в області вони чи не єдині отримують ганебні 5 % надбавки. В громадах та районах Чернігівщини вчителі отримують 15-20 % надбавки.

44702850_216905812361076_539550292987871232_n

Але цього цинізму для «реформаторів» замало. На чергове засідання сесії Чернігівської міської ради виносять дуже цікаве питання. Воно називається «Про внесення змін і доповнень до рішення міської ради від 30 листопада 2017 року № 25/VII-30 «Про міський бюджет на 2018 рік» зі змінами і доповненнями (№ 26/VII-15, № 27/VII-18, № 28/VII-22, № 29/VII — 18, № 30/VII — 10, № 31/VII — 20, № 32/VII – 15, № 33/VII – 21, № 34/VII – 17)». В цьому документі розписана дуже цікава штука. Чернігівська ОДА передає Чернігівській міській раді 11 мільйонів гривень. Ці кошти передають управлінню освіти Чернігівської міської ради. І влада могла б сміливо направити ці гроші для вчителів, але… не в наших реаліях. Ці 11 мільйонів спрямовують на капітальні видатки.

Гроші перенаправляють на управління капітального будівництва Чернігівської міської ради – на об’єкт «Будівництво дитячих ясел в мікрорайоні Масани». Звичайно, ніхто не проти дитячих ясел, але очевидно, що на це будівництво можна безпроблемно знайти кошти в міській казні.

На ремонти адміністративних приміщень міської ради, марафети муніципальних двориків із фонтанами і дороговартісне «вилизування» туалетів мерії вже витратили більше. А от про вчителів знову забули – підло, цинічно і прогнозовано.

Ще статті по темі

13 коментарів

  1. Учить научитесь по новому.А то деньги хотят все!!!А не так как когда-то пару лет назад учительница математики 10й школы заявила.Мне плотят за 45 минут.Не понимаете нанимайте репетитора!!!С какого перепуга им нужно добавлять зарплату они что лопатой махают.Хочешь больше иди наху@!!! Хотят Европу,научитесь вести себя по европейски!!!

    1. Вы вообще вкурсе,сколько зарплата у учителя?

    2. Вова ти або, дебіл або провокатор.

    3. Гавно ты и рассуждения твои примитивные

  2. Ось ти, Вова, вже до Європи мабуть доріс зі своїми висловами. В одному правий, що той, хто махає лопатою, вкладаючи атрохин асфальт і плитку, отримує більше, ніж учитель.

  3. За дитяче харчування у садочках та школах також підняли ціни. Мабуть скоро люди вийдуть до влади на розмову.

  4. Скоро учить детей будет просто некому!

  5. Да на минималку они лучше детей учили,чем сейчас,с зарплатами от семи тысяч,мало все.Золотом обвешались ,пальцев уже не хватает,а одеваються как???Прям в фуфаечках сиротских на работу ездят.

  6. Учителя обидеть может каждый,кто не работал,тому не понять,быть уч телем намного труднее,чем просто лопатой махать. Учителям вообще надо на пенсию лет в 40 уходить

  7. А що тоді вже казати про вихователів Чернігова-???отримуємо копійки

  8. Вова ущербный человек с узким лбом!

Back to top button