Суспільство

Дівчата сплять, а хлопці гуляють: у Менському зоопарку ведмеді не лягли у сплячку

У Менському зоопарку в Чернігівській області ведмедиці сплять, а ведмеді навіть не вкладалися.

Про це повідомила директор зоопарку Зінаїда Максименко.

«Дівчата сплять, а хлопці гуляють — таких називають «шатунами». Сильні морози теж не загнали їх у барлоги», — сказала очільниця установи.

Вона розповіла, що позаторік ведмедиці теж майже не спали, а торік — рано прокинулись. У цьому сезоні, хоч зима й не починалася довго, вляглися вчасно. І зовсім не тому, що очікують народження ведмежат. Ведмедиця, яка вже давно не дає приплід, теж впала у сплячку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині порахують диких тварин (Фото)

Всього у зоопарку 6 ведмедів — три пари. Одна дуже стара, друга надто молода і лише третя — дітородного віку. Малечу ця пара приводить зазвичай через рік. Минулого року її не було, тож є надія, що навесні самка вийде з барлога з приплодом.

Менський зоопарк — єдиний в Україні, що розташований у райцентрі (м. Мена). Він був створений у 1977 році і займає площу близько 9 га. Колекція тварин і птахів налічує 150 видів і близько 1000 особин. Щорічно зоопарк приймає до 50 тис. відвідувачів, половина яких — діти. Зоопарк належить до комунальної власності обласної ради і фінансується з обласного бюджету.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Укрінформ

Ще статті по темі

Back to top button