Суспільство

Дівчинка з Чернігівщини обрізала волосся та передала гроші на тепловізор для ЗСУ

Історій, коли діти допомагають військовим, дуже багато. Адже нині через війну малеча мріє не про смартфони, іграшки та розваги, а про мир і Перемогу. Діти збирають кошти для військових різними способами – встановлюють блокпости на дорогах, співають пісні, продають власноруч зроблені прикраси та смаколики.

Натомість дівчину Ярину зі Сновська, якій 27 грудня виповниться 10 років, надихнув приклад іншої дівчинки. Тож вирішила зробити так само.

«Вона побачила ролик, як одна дівчинка, здається, з Чернігова, обрізала волосся і гроші, виручені за нього, віддала на потреби ЗСУ. Донька сказала, що теж так хоче. Щоправда, їй довго довелося просити нас дозволити це зробити.

Ми, батьки, спочатку не погоджувалися, адже дитині ще дуже мало років. То цілком можливо, що сьогодні вирішила так, а завтра передумає. Адже за все життя їй волосся жодного разу не обрізали», – розповідає мама дівчинки Катерина.

Та попри юний вік, рішення Ярини було непохитним: хоче допомогти військовим. Батьки зрозуміли, що бажання серйозне. Мама відвела доньку до перукарні і справа була зроблена.

«За волосся Ярина отримала 5 тисяч гривень. Ці кошти вже передали волонтеру Денису Данилову, який збирав кошти на тепловізор для земляків-військових», – пояснює мама дівчинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друковане слово: чи живі газети на Чернігівщині

Чи відрощуватиме косу, Ярина ще не вирішила, каже, що комфортно почувається і з короткою зачіскою. Щоправда, спершу їй наче і шкода було обрізати волосся, але ж це зроблено задля доброї справи.

«Нову зачіску донька вибирала сама, казала, таку, щоб ходити із розпущеним волоссям. Хоча все життя була заплетена та з хвостиками. Ярина каже, що волосся – не зуби, відросте», – наголошує пані Катерина.

До речі, Ярина не вважає, що зробила якусь особливу справу, про яку потрібно всім розповідати. Тож про її мрію допомогти ЗСУ знали лише найрідніші люди та найближча подружка.

Можливо, для когось вчинок дівчинки стане прикладом. Але дуже хочеться, щоб Україна швидше перемогла, запанував мир і у дітей знову були дитячі мрії.

Ірина Осташко

Фото Ярини та Дениса Данилова

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button