Суспільство

Діяльності російської церкви в Україні намагаються покласти край: думка духівника з Чернігівщини

Це дивно, але в Україні, де продовжує тривати війна і гинуть люди, досі дуже багато храмів УПЦ, які за своєю суттю є філіалами російської православної церкви. Хоча вони щосили це заперечують.

Між тим, схоже, у вирішенні цього питання починає скресати крига. Народний депутат України Володимир В’ятрович у своєму пості в соцмережіповідомив, що комітет із питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради одноголосно рекомендував парламенту підтримати в другому читанні і в цілому законопроєкт 8371, що має покласти край діяльності російської церкви в Україні.

«Російська православна церква має бути заборонена законом, а діяльність усіх релігійних організацій, які є афілійованими з нею, буде припинятися за чіткою процедурою, яка включатиме дослідження, припис про виконання закону і судову заборону. 

РПЦ і афілійовані з нею структури не зможуть використовувати державне і комунальне майно, а перехід громад до української помісної православної церкви буде значно спрощено. 

Тепер – рішення за Верховною Радою. Сподіваюся, у колег вистачить політичної волі без зволікань ухвалити цей важливий закон», – написав Володимир В’ятрович.

До речі, представники ПЦУ Чернігівщини таку ініціативу вітають. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багато хворих і лікарські вакансії: ситуація з медичною галуззю на Чернігівському прикордонні

«Моя думка така. Це має статися, і я сподіваюсь що нашим депутатам вистачить волі прийняти історичне рішення. Хай будуть мужні як наші воїни. Нехай рука їхня буде міцна, а розум холодний. Все,що пов’язано з московією, має зникнути з України раз і назавжди, і московський патріархат, і все, що з ним пов’язане, не виняток.

За єдину помісну православну церкву!

В єдності наша сила!», – зазначив отець Тимон(Тимур Блинець), настоятель Свято-Георгіївського храму в Седневі. 

Між тим, за його словами, все має відбутися взаконний спосіб і без насилля.

«Із пам’ятками національного значення за процедурою розірвати договір. А в цілому має бути закон, механізм.

Коли в селі покинута хата, її ставлять на баланс сільради та передають тому, хто потребує житла, малозабезпеченим, багатодітним…

Тож церковне майно російських церков  на користь держави. Любителів московії через депортацію на болота. Тим, хто в залежності, але хто хоче перейти до ПЦУ, але чомусь не може, то спростити перехід. Треба вести розмову, але коротку. Згадайте, чи питали нас, коли з Київської митрополії окупанти нас запрошували в руськуцеркву. Терор, заслання… Ми повертаємо своє, єдину помісну. Звісно, без терору, а по закону і справедливості», – пояснив священник.

Ще статті по темі

Back to top button