Суспільство

Для діток із Чернігівщини влаштували виїзний наметовий відпочинок

Вчителька біології, депутат Козелецької селищної ради Тетяна Єркіна та приватна підприємиця Оксана Тополь з Козельця вирішили допомогти дітям з Чернігівської області відволіктися від переживань, пов’язаних з війною.
Волонтерки зібрали групу з 16 дітей віком від 10 до 17 років та тиждень жили разом з ними у наметовому містечку селища Ворохта, Івано-Франківської області. Жінки самі захоплюються туризмом, для дітей приготували відповідні розваги.

«Разом з дітьми встановлювали намети. Ми проводили краєзнавчо-пізнавальні квести та нагороджували учасників символічними призами. Діти дуже раділи. Робили екскурсії по Ворохті, зокрема ходили до мостів-віадуків. Більшість з дітей ніколи не бували в горах», — розповідає Тетяна Єркіна.

  «Також у нас була екскурсія  до Яремче – це скелі Довбуша, водоспад. Була туристична стежина: ми обоє інструкторки з туризму, ми везли з собою системи, карабіни, мотузки, проводили для дітей змагання з туризму: долання переправи через річку наприклад. Не кожна дитина таке робила. Їм було цікаво», — додає Оксана Тополь.

В поході діти готували на багатті. З продуктами та частиною необхідного інвентаря для юних туристів групі з Чернігівщини допомогли на місці. Все необхідне організував Юрій Стефанчук, виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України.

  «Завдання тилової території – стати хорошим партнером для військових та надійним товаришем для людей, які прибувають до нашої області. Важливо, щоб сьогодні там, де не ведуться бойові дії, діти могли розслабитися. Карпати дають таку можливість, діти набираються енергії. Ми привезли продукти та каремати для дітей з Чернігівщини. Ця маленька частинка допомоги дала можливість їм почувати себе комфортіше», — каже Юрій Стефанчук.
«Ми щиро вдячні нашим колегам за допомогу. Асоціація міст завжди готова підтримувати будь-які ініціативи стосовно оздоровлення дітей у постраждалих громадах. Будемо докладати зусиль щоб таких спільних проектів у нас було більше», — підкреслив Микола Силенко, виконавчий директор Чернігівського РВ АМУ.

Тетяна та Оксана планують й надалі возити дітей з області на оздоровлення до Карпат та шукають підтримки благодійників.

 viber 2022 06 22 15 13 05 179

 viber 2022 06 22 15 24 09 290

 viber 2022 06 22 15 18 25 410

За інформацією Чернігівське РВ АМУ
Офіс реформ у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button