Суспільство

«Міжрічинський» закупив нову техніку

Комунальний заклад «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» Чернігівської обласної ради придбав наприкінці минулого року ряд транспортних засобів. Автомобіль, квадрацикл, три трицикли та десять велосипедів вартістю майже 950 тисяч гривень закуплено за кошти обласного бюджету в рамках обласної Програми охорони навколишнього природного середовища.

Міжрічинський – один з найбільших регіональних ландшафтних парків в Україні, який розміщується на перетині Дніпровського та поліського екокоридорів. Тут, зокрема, мешкають майже 40 видів рідкісних тварин,  наявний 21 вид рідкісних рослин, занесених до Червоної книги України. Це – рекреаційна зона і водночас туристично привабливий об’єкт.

РЛП «Міжричинський» має значну територію – близько 79 тисяч гектарів. Тож придбана техніка надзвичайно потрібна для забезпечення ефективної роботи працівників парку, охорони його території та швидкого реагування у разі фактів порушення природоохоронного законодавства.

Крім того, техніка використовуватиметься для організації культурно-освітніх і туристично-рекреаційних заходів на території парку. При цьому зароблені кошти в подальшому планується спрямовувати на його розвиток.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією Департаменту екології та
природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button