Суспільство

Для п’яти шкіл Чернігова змінили рік припинення набору 10-х класів

На засіданні 16-ї сесії Чернігівської міської ради сьогодні, 27 січня, внесли зміни до Програми трансформації мережі закладів загальної середньої освіти міста Чернігова на 2021-2024 роки, що зумовлено збільшенням контингенту учнів перших класів в окремих закладах загальної середньої освіти.

Дати припинення набору до 10-х класів для шкіл №29 і №34 перенесені на наступний рік, а для закладів освіти №11, 24 та 31 – навпаки, на 2022-й.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти розповіли, як діяти у випадку замінувань

Необхідність таких змін пов’язана ось із чим. На базі ліцею №15 ухвалене рішення про формування академічного ліцею, де не буде старшої школи. У зв’язку з цим значно змінився мікрорайон колегіуму №11. І є нагальна потреба створення додаткових умов для доступності, а саме розширення набору до 1-х класів і збільшення їх кількості. Також це передбачає наявність відповідних кабінетів. Щоб була можливість для додаткових перших класів – не набиратимуть 10-ті класи вже цього року.

Така ж ситуація і в 31-й гімназії, що в одній будівлі з 25-ю початковою школою. Є значний запит від батьків дітей, які мешкають у цьому мікрорайоні, на зарахування до цього навчального закладу. Навантаження додатково збільшилося у зв’язку з тим, що поруч, на базі школи №12, уже не набирають початкову школу. Водночас припинення набору до 10-х класів у 29-й школі відбуватиметься пізніше, як запобіжник перевантаження 12-ї школи.

Щодо школи №24: у мікрорайоні «Шерстянка» поруч знаходяться школи №14 і №34. Раніше передбачалося, що вже цьогоріч не набиратимуть 10-ті класи до обох закладів. Та спостерігається велике навантаження і велика віддаленість. Найближчою є тільки 1-ша школа. Тому в 34-й школі цьогоріч ще набиратимуть 10-ті класи. Це забезпечить можливість створити умови для розгалуження доступності навчання для дітей, які проживають у мікрорайонах Нафтобази, Шерстянки, Подусівки.

Отже, в загальному підсумку, в 2022 році 10-ті класи готуються не набирати у таких школах: №11, 14, 16, 18, 19, 21, 24, 31, 35. А у 2023 році – у школах №2, 3, 28, 29, 32, 34.

Нагадаємо, міська Програма трансформації мережі закладів загальної середньої освіти міста Чернігова на 2021-2024 роки затверджена в лютому минулого року. Її основна мета – виконання вимог Закону України «Про повну загальну середню освіту» та створення розгалуженої мережі різних типів закладів загальної середньої освіти міста Чернігова. Це забезпечить як територіальну доступність початкової та/або базової середньої освіти, так і створить умови для здобуття учнями якісної профільної освіти.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button