Суспільство

Для зберігання пального сільгоспвиробники повинні мати ліцензію

*Актуально

Депутати фракції «Наш край» у Чернігівській облраді підтримали звернення до керівництва держави, правоохоронних та інших контролюючих органів щодо ліцензії на право зберігання пального.

Як пояснила керівник фракції Ольга Чередник, з 1 липня 2019 року набуває чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», згідно з яким усі сільгоспвиробники, що мають ємності для зберігання пального мають отримати ліцензію на право зберігання пального.

«Для отримання такої ліцензії підприємства повинні подати практично нереальний пакет документів, в тому числі акт введення в експлуатацію нерухомого майна, якого переважна більшість з них  не мають, тому що викуповували об’єкти з пайових фондів, купували у фізичних осіб тощо», — зазначила Ольга Чередник.

Вона додала, що закон, крім іншого, він вступає  у протирічить іншим законам України, тому що дозволяє розташування об’єктів на земельних ділянках будь-якого призначення, в тому числі сільськогосподарського, що є порушенням чинного земельного та містобудівного законодавства, за порушення яких передбачена відповідальність до 1,5 млн гривень.

«Ці нововведення загрожують бути «фінансовою пасткою» для підприємств. Напередодні жнив – це небезпечний закон, хоча і накладання штрафів на підприємства на сьогодні відтерміновано», — прокоментувала Ольга Чередник.

Тому депутати облради звернулися до Президента України Володимира Зеленського терміново внести, а Верховну Раду України терміново розглянути законопроект, яким включити сільськогосподарських товаровиробників до переліку підприємств, які не зобов’язані отримувати ліцензію на місце зберігання пального.

Пресслужба обласної організації партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button